Komentara: 2
Pregleda: 3079

Subotica domaćin Generalne skupštine Mreže gradova secesije

03.04.2015. u 17:01h
Izvor: RTV Yueco
Subotica će od 10. do 13. septembra ove godine biti domaćin Generalne skupštine Mreže gradova secesije, koja okuplja 20-ak gradove Evrope i sveta koji su karakteristični po ovom arhitektonskom pravcu.
Subotica domaćin Generalne skupštine Mreže gradova secesije

To je rezultat saradnje izmedju gradske uprave Subotice, četiri gradske institucije: Gradskog muzeja, Gradske biblioteke, Međuopštinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture, Moderne galerije “Likovni susret” i neformalne grupe građana “Nasmeši se Subotici", koji su potpisali Memorandum o saradnji krajem 2012. godine.

Kako je gostujući u jučerašnjoj emisiji “Yu eco” popodne izjavila docent na Građevinskom fakultetu Viktorija Aladžić, koja je zajedno sa još nekoliko predstavnika subotičkih institucija i organizacija učestvovala na nedavnoj sednici Skupštine ove mreže u Ljubljani, očekuje se dolazak predstavnika Brisela, Barselone, Darmštata, Beča, Budimpešte, Oradee, Nansija…

Subotica ovim, kako kaže, postaje vidljiva na evropskom nivou, jer će na godišnjoj Skupštini u Subotici biti preciziran zajednički projekat učesnika ove mreže, koji bi trebalo da bude usmeren na promociju secesije, saradnju među stručnjacima i razmenu iskustava.

Učešće u tom projektu, po njenim rečima, biće značajno sa aspekta kulturnog turizma, a u planu je i održavanje radionice posveće obnovi ovakvih objekata.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 8 godina i 11 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 3079
Povezane teme

viktorija aladžić

secesija

mreža gradova secesije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.