Komentara: 9
Pregleda: 4268

Subotica dobila 590 računara u projektu "Digitalna škola"

19.04.2011. u 20:52h
Izvor: RTV Yueco
Subotica dobila 590 računara u projektu "Digitalna škola"

Za učešće u projektu “Digitalna škola” prijavilo je 21 škola iz Subotice. Državna sekretarka za digitalnu agendu, Jasna Matich obišla je osnovne škole “Matko Vuković” i “Majšanski put” u Subotici i “Matija Gubec” u Tavankutu i Ljutovu, gde su instalirani digitalni kabineti. Projekat je prošle godine pokrenulo Ministarstvo za telekomunikacije i infomaciono društvo, koje se sada nalazi u okviru Ministarstva kulture sa ciljem da sve osnovne škole u Srbiji dobiju digitalne kabinete.

U Osnovnoj školi “Matija Gubec” u Tavankutu deca već uveliko znaju da rade na računarima. Zadovoljni su što im je sada obezbeđen rad na kompjuterima i u školi, jer se nadaju da će da nešto više nauče o internetu.

Škola u Tavankutu ima tri objekta. Ukupno su dobili 47 računara za formiranje tri digitalna kabineta.

Na konkurs digitalna škola prijavila se 21 škola iz Subotice. Ukupno je obezbeđeno 590 radnih mesta za učenike, tri laptopa i projektor. Do sada je instalirano 20 od 30 kabineta i očekuje se da će do kraja maja sve škole da imaju instalirane kabinete u Subotici.

Digitalna škola je projekat vredan 6,5 miliona evra, a koji obuhvata uvođenje digitalnih kabineta u sve osnovne škole u Srbiji. Cilj je da škole omoguće učenicima pristup savremenim tehnologijama.

U digitalnim kabinetima će pored informatike moći da se uče i ostali nastavni predmeti na interaktivan i deci zanimljiv način u uslovima za učenje kao što to imaju i njihovi vršnjaci u Evropskoj Uniji.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 1 nedelju
Komentara: 9
Pregleda: 4268
Povezane teme

projekat Digitalna škola

digitalna škola Subotica

Subotica dobila računare

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.