Komentara: 21
Pregleda: 6835

Subotica dobija podzemne kontejnere

04.08.2011. u 17:05h
Izvor: RTV Yueco
Subotica dobija podzemne kontejnere

Osim Beograda i Novog Sada i Subotica će da dobije podzemne kontejnere. Lokalna samouprava i Čistoća dogovorili su o postavljanju podzemnih kontejnera na sedam lokacija. Pored toga što kontejneri doprinose lepšem izgledu grada, ovakav način odlaganja otpada se odavno realizuje u svim većim evropskim gradovima.

Po ugledu na svetske metropole i Subotica će da dobije podzemne kontejnere. Pored toga što grad izgleda lepše, manje se rasipa otpad i šire neprijatni mirisi. Za sada je planirano se ugrade na sedam lokacija i to uglavnom u centru grad.

Čistoća će da prazni podzemne kontejenere specijalnim vozilom. Prilikom sakupljanja otpada do sada su imali problema sa sakupljačima sirovina koji razbacaju smeće koje im ne koristi, zatim sa paljenjem kontejnera i slično.

Cilj je da se podzemni kontejneri postave svuda u gradu. U njima može da stane otpada koliko i u četiri obična kontejnera.

 

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 8 meseci
Komentara: 21
Pregleda: 6835
Povezane teme

podzemni kontejneri

odlaganje otpada

otpad

smeće

odlaganje smeća

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.