Komentara: 40
Pregleda: 10826

Subotica dobija novi park! Od jeseni kreću radovi na uređenju ledine u Partizanskih baza

24.05.2024. u 09:21h
Izvor: Subotica.com
Ledina koja se nalazi između višespratnica i kuća u Ulici Partizanskih baza biće preuređena u park na kom će biti postavljeni brojni sadržaji za sve generacije. Kako objašnjavaju nadležni, u toku je izrada urbanističkog projekta za dobijanje građevinske dozvole, a početak radova očekuje se na jesen.
Subotica dobija novi park! Od jeseni kreću radovi na uređenju ledine u Partizanskih baza

Na površini od jednog hektara umesto korova uskoro će "nići" zelena oaza, dečje igralište, teretana na otvorenom i drugi sadržaji za odmor, igru, druženje i relaksaciju.

Osnovu planiranog parka čine pešačke staze koje predstavljaju vezu sa okolnim sadržajima, kao i sa sadržajima unutar samog parka. U parku je predviđeno igralište sa kompozicijama igračaka, kao i sa samostalnim spravama, teretana na otvorenom, košarkaški tereni, park za pse i prateći urbani mobilijar - objašnjava Relja Kovač, urbanista u JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje.

Subotica dobija novi park! Od jeseni kreću radovi na uređenju ledine u Partizanskih bazaSubotica dobija novi park! Od jeseni kreću radovi na uređenju ledine u Partizanskih bazaNa ovoj ledini trenutno se nalazi 57 stabala i sva će biti zadržana, a kako objašnjava pejzažni arhitekta Katarina Kosanović površina će biti dodatno ozelenjena sa ukupno 300 sadnica lišćarskih, četinarskih i žbunastih vrsta.

Sadnice su starija stabla koja su pravilno školovana u rasadnicima, bez oštećenja, sa pravilnim korenovim sistemom i nadzemnim delom. Novoplanirana vegetacija je adekvatno izabrana u skladu sa gradskim uslovima, vremenskim uslovima i klimom područja - precizira Kosanović - Biće postavljen i novi travnjak nha oko 8,5 hiljada kvadrata.

Subotica dobija novi park! Od jeseni kreću radovi na uređenju ledine u Partizanskih baza

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 nedelje i 2 dana
Komentara: 40
Pregleda: 10826
Povezane teme

subotički parkovi

mz kertvaroš

mesna zajednica mali radanovac

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.