Komentara: 8
Pregleda: 2459

"Su Bike" uskoro proslavlja 1. rođendan

14.06.2013. u 17:53h
Izvor: RTV Yueco
"Su Bike" sistem za iznajmljivanje gradskih bicikala uskoro proslavlja prvi rođendan. 22. juna prošle godine, startovao je zajednički projekat lokalne samouprave i JKP Parking "Su Bike", koji podrazumeva iznajmljivanje bicikala na četiri stanice u gradu. Trenutno imaju oko 250 registrovanih korisnika. Cena registracije je 500 dinara, a celodnevno iznajmljivanje košta 100 dinara.
"Su Bike" uskoro proslavlja 1. rođendan

U Subotici, trenutno postoje četiri stanice, i to poluautomatska kod Otvorenog univerziteta, i tri automatske - na Prozivci, kod Male gostione na Paliću i u Dudovoj šumi. U skorije vreme, biće otvorena još jedna stanica u blizini Buvljaka. Jedan od vernih korisnika uluga "Su Bike"-a je Petar Mitrić koji kaže da često iznajmljuje bicikle zbog sedišta za dete.

Korisnik "Su Bike" sistema može postati svako punoletno lice, kao i lice starije od 16 godina koje se, uz ličnu kartu i u pratnji punoletne osobe registruje. Korisnici se mogu registrovati samo na blagajni preduzeća u ulici Đure Đakovića 23/II. Registracija podrazumeva izradu trajne čip kartice, u iznosu od 500 dinara. U narednom periodu, najavljeno je lepše vreme, pa samim tim u Parkingu očekuju veći broj korisnika.

Pravilnik o uslovima iznajmljivanju i upotrebi bicikala na teritoriji Grada Subotice izmenjen je u toku prošle sezone, a izmena se odnosi na mogućnost da se pravnim licima i preduzetnicima  mogu izdati i više korisničkih kartica. S tim u vezi, pravna lica i preduzetnici kao korisnici mogu pozajmljivati ili iznajmljivati svoje korisničke kartice u skladu sa ugovorom zaključenim sa Preduzećem. Tako firme koje žele sada mogu da registruju željeni broj korisničkih kartica koje bi mogli da daju radnicima, gostima, klijentima. Takođe, svi oni koji nude smeštaj turistima na Paliću i u Subotici iznajmljivanje gradskih bicikala mogu da uvrste u svoju ponudu.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 10 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 2459
Povezane teme

iznajmljivanje bicikla

su bike

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.