• Pregleda: 2165

"Su Bike" uskoro proslavlja 1. rođendan

"Su Bike" sistem za iznajmljivanje gradskih bicikala uskoro proslavlja prvi rođendan. 22. juna prošle godine, startovao je zajednički projekat lokalne samouprave i JKP Parking "Su Bike", koji podrazumeva iznajmljivanje bicikala na četiri stanice u gradu. Trenutno imaju oko 250 registrovanih korisnika. Cena registracije je 500 dinara, a celodnevno iznajmljivanje košta 100 dinara.
"Su Bike" uskoro proslavlja 1. rođendan

U Subotici, trenutno postoje četiri stanice, i to poluautomatska kod Otvorenog univerziteta, i tri automatske - na Prozivci, kod Male gostione na Paliću i u Dudovoj šumi. U skorije vreme, biće otvorena još jedna stanica u blizini Buvljaka. Jedan od vernih korisnika uluga "Su Bike"-a je Petar Mitrić koji kaže da često iznajmljuje bicikle zbog sedišta za dete.

Korisnik "Su Bike" sistema može postati svako punoletno lice, kao i lice starije od 16 godina koje se, uz ličnu kartu i u pratnji punoletne osobe registruje. Korisnici se mogu registrovati samo na blagajni preduzeća u ulici Đure Đakovića 23/II. Registracija podrazumeva izradu trajne čip kartice, u iznosu od 500 dinara. U narednom periodu, najavljeno je lepše vreme, pa samim tim u Parkingu očekuju veći broj korisnika.

Pravilnik o uslovima iznajmljivanju i upotrebi bicikala na teritoriji Grada Subotice izmenjen je u toku prošle sezone, a izmena se odnosi na mogućnost da se pravnim licima i preduzetnicima  mogu izdati i više korisničkih kartica. S tim u vezi, pravna lica i preduzetnici kao korisnici mogu pozajmljivati ili iznajmljivati svoje korisničke kartice u skladu sa ugovorom zaključenim sa Preduzećem. Tako firme koje žele sada mogu da registruju željeni broj korisničkih kartica koje bi mogli da daju radnicima, gostima, klijentima. Takođe, svi oni koji nude smeštaj turistima na Paliću i u Subotici iznajmljivanje gradskih bicikala mogu da uvrste u svoju ponudu.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Suzana Gagić

povezane teme

8
varoščanin Odgovori
Bilo bi više korisnika kada bi registracija bila jeftinija i bila moguća na više lokacija.
Sale SU Odgovori
Čudi me da gradski huligani i tatini sinovi nisu uništili ove bicikle, poznati su po tome.
bukin Odgovori
Cestitamo i mnogo srece u buducem radu.
uvek u pravu Odgovori
Sve najbolje povodom rođendana.Lepa zamisao sprovedena u delo.
gogi Odgovori
Totalna glupost i besmislica. Kupis bicikl na buvljaku za 1000din pa se vozis do mile volje
mismis Odgovori
Bilo bi jos korisnije da se i kom.policajcima bezbedi po bicikl, da se "ne moraju" u ove tople letnje dane cvariti u kolima.
Sve se bolje vidi i cuje nego iz auta, zdravije je, sssstedi i energiju i novce.
Valjda znaju svi voziti bicikl?!
Bole Odgovori
Kakvi ste vi ljudi, vama ništa ne odgovara i ništa vam ne valja... 500 dinara je puno dati za vožnju bicikla ali nije puno potrošiti na cigare ili alkohol... Sramota
Nenad Odgovori
Apsolutna pljacka je ostvarena sa ovim SU BIKE, da bi se izvukle pare iz budzheta grada (nashe pare) i da bi se zaposlili partijski vojnici.
Jedna stanica kosta 40.000 evra, oni imaju cetiri i sad prave petu stanicu, to je ukupno 200.000 evra, plus bicikle, centralne prostorije i troskovi svih zaposlenih. To kad podelimo sa 250 dosad registrovanih korisnika dolazimo do cifre da je potroseno oko 1000 evra po korisniku. Nova obicna bicikla se mozhe kupiti za 100 evra, a za pare sto su oni uzeli iz budzheta za SU BIKE se moglo kupiti oko 2500 novih bicikala.
Totalna pljacka pred nasim nosom, a niko da se pobuni, niko da digne glas... a posle cete se buniti kad vas ovi pljackasi budu pijani gazili sa svojim (nashim) BMW-ovima u gradu.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.