Komentara: 7
Pregleda: 10173

Studiranje na Ekonomskom fakultetu po starom

14.09.2010. u 18:53h
Izvor: Kurir
Studiranje na Ekonomskom fakultetu po starom

Ekonomski fakultet u Subotici odriče se evropske prakse i Bolonje na zahtev studenata, koji traže da studije traju četiri godine.

Studenti Ekonomskog fakulteta u Subotici, koji pripada Univerzitetu u Novom Sadu i koji je prvi među sličnim fakultetima prešao na studije po Bolonjskoj deklaraciji, više vole četvorogodišnje studije od trogodišnjih, pa će studiranje na ovom fakultetu na njihov zahtev od ove godine ponovo trajat i četiri godine. Svi oni koji su upisali trogodišnje studije moći će da završe svoje studije zaključno sa četvrtom godinom.

Ovo za Kurir kaže prof. dr Aleksandar Grubor, prodekan za nastavu, koji demantuje tvrdnje grupe studenata upisanih po Bolonji, a koji su se našoj redakciji obratili pismom u kojem tvrde da će umesto fakultetske diplome dobiti u stvari bečelor diplome u rangu više škole.

- Ni ova tvrdnja te grupe studenata nije tačna, zato što „bolonjci" dobijaju diplomu ekonomiste, koja ipak nije isto što i nekadašnja diploma na višim školama, koje više i ne postoje. Danas su umesto njih visoke škole strukovnih studija, i to nikako nije isto - kaže dr Grubor.

 

Izvor: Kurir
Postavljeno pre 13 godina i 7 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 10173
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.