Komentara: 8
Pregleda: 2652

Studijska poseta delegacije iz Crne Gore industrijskim zonama u Srbiji

16.04.2015. u 00:41h
Izvor: subotica.rs
Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), koji podržava otvaranje biznis zona u Crnoj Gori, organizovao je studijsku posetu Republici Srbiji u okviru koje predstavnici Ministarstva ekonomije Crne Gore, UNDP-a i učesnika pilot-projekta - opština Mojkovac, Bijelo Polje, Nikšić, Kolašin i Berane - danas i sutra obilaze Suboticu i Inđiju, primere u privlačenju stranih investicija u našoj zemlji i sredine prepoznate po uspešnim industrijskim zonama.
Studijska poseta delegacije iz Crne Gore industrijskim zonama u Srbiji

Nakon obilaska Slobodne zone Subotica i razgovora sa rukovodstvom Slobodne zone i Privredno tehnoloških parkova (PTP), delegacija iz Crne Gore je danas popodne, u Plavoj sali Gradske kuće, razgovarala sa predstavnicima grada Subotice i Regionalne privredne komore (RPK) Subotica.

U ime lokalne samouprave, gostima su dobrodošlicu i prijatan boravak u našem gradu poželeli Nebojša Daraboš, član Gradskog veća zadužen za oblast privrede i Ljuben Hristov, pomoćnik gradonačelnika zadužen za oblast male privrede.

Na srdačnom prijemu zahvalio se Boris Rebić, rukovodilac sektora u Ministarstvu ekonomije, ističući da je cilj ovog projekta, čiji su inicijatori Ministarstvo ekonomije Crne Gore i UNDP, jačanje kapaciteta u lokalnim samoupravama radi otvaranja i upravljanja biznis zonama u Crnoj Gori.

- Mi smo pre pet godina počeli priču o biznis zonama u Crnoj Gori i tek sada preduzimamo neke konkretne aktivnosti. Lokalne samouprave čine sve što je u njihovoj mogućnosti da kroz razmenu iskustava sa gradom Suboticom i drugim opštinama u Srbiji i regionu što bolje uspostave sistem biznis zona u Crnoj Gori i da to, konačno, zaživi i u našoj zemlji – rekao je Rebić.

Sekretar odbora u RPK Subotica, mr Nebojša Ševo, prezentovao je delegaciji iz Crne Gore region Regionalne privredne komore Subotica i šta Slobodna zona Subotica znači za ekonomiju našeg grada u smislu robne razmene.

U delegaciji koja je u Gradskoj kući razgovarala sa učesnicima studijske posete iz Crne Gore bili su još i sekretar Sekretarijata za privredu, turizam i lokalni ekonomski razvoj, Srđan Samardžić, direktor PTP Subotica Ivan Saveljić, predsednik RPK Subotica Slobodan Vojinović i Saša Vučinić koji je tokom decembra 2014. godine bio jedan od predavača u okviru programa obuke za predstavnike pet opština koji organizuje UNDP i Ministarstvo ekonomije Crne Gore.  

Delegacija iz Crne Gore obišla je danas i fabrike „Dunkermotoren” i „Simens”, a sutra će posetiti industrijsku zonu zonu u Inđiji.

UNDP je već niz godina prisutan u Crnoj Gori. Osnovni dokument o saradnji Vlade Crne Gore i UNDP potpisan je 15. decembra 2006. godine. Njime su definisani uslovi za saradnju i podršku UNDP i ostalih agencija koju pružaju razvojnim projektima Vlade Crne Gore, a koji obuhvataju savetodavne usluge, ekspertsku podršku kroz seminare, programe obuke, radne grupe i konkretne razvojne projekte.

Izvor: subotica.rs
Postavljeno pre 8 godina i 11 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 2652
Povezane teme

Saša Vučinić

Privredno tehnološki park Subotica

Privredno tehnološki parkovi Subotica

Simens

Simens Subotica

Dunkenmotoren Subotica

privredne zone u subotici

fabrika simens u subotici

privredna zona mali bajmok

nebojša daraboš

Slobodan Vojinović

industrijska zona mali bajmok

ljuben hristov

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.