Komentara: 2
Pregleda: 2463

Studenti Ekonomskog fakulteta boravili na stručnoj praksi u inostranstvu

09.03.2018. u 11:07h
Izvor: Subotica.com
Studenti Ekonomskog fakulteta u Subotici, studijskih programa Menadžment i Poslovni informacioni sistemi, boravili su krajem prošlog meseca na stručnoj ekskurziji, gde su bili su u prilici da prošire znanje i razmene iskustva sa kolegama iz inostranstva. U okviru studijskog putovanja, studenti su posetili Ekonomski univerzitet u Bratislavi i Pragu, kao i kompaniju SAP u Budimpešti.
Studenti Ekonomskog fakulteta boravili na stručnoj praksi u inostranstvu

Za studente Ekonomskog fakulteta, stručna ekskurzija je bila prilika da se upoznaju i obiđu kulturne, istorijske i društvene znamenitosti Bratislave, Praga i Budimpešte, ali i mogućnost da posete srodne fakultete i time obogate znanje i razmene iskustva sa svojim vršnjacima.

- Posete Bratislavi, Pragu i Budimpešti su zaista ostavile poseban utisak na nas. Pored predivnih građevina, imali smo mogućnost da posetimo druge Univerzitete i vidimo kako sistem visokog obrazovanja funkcioniše u drugim zemljama. Naravno, ne treba izostaviti i nezaboravno iskustvo u Budimpešti, gde smo posetili jednu od najvećih softverskih kompanija SAP. Kao šlag na tortu bih okarakterisao druženje sa kolegama i atmosferu koja je bila na svom vrhuncu od prvog do poslednjeg dana - kaže Momčilo Mrđa, student Ekonomskog fakulteta u Subotici, studijskog programa Menadžment.

Na njegove koleginice sa smera, najveći utisak ostavila je poseta prestonici Češke. 

- Putovanje u Prag je za pamćenje. Ranije, dok sam samo slušala priče o njemu, mislila sam da je preterivanje. Sada pripadam "zaljubljenicima" i onima koji bi se, koliko danas, opet vratili - objašnjava Tijana Belić.

- Prag, onako dostojanstven bez reči, Budimpešta, ništa manje o njoj ne mogu reći. Videli smo Univerzitete razne, od svega najdraže su nam bile krigle prazne - našalila se Jovana Simić.

Studenti Ekonomskog fakulteta boravili na stručnoj praksi u inostranstvu

Osim posete Ekonomskom Univerzitetu u Bratislavi i Pragu, gde su bili u prilici da čuju nešto više o studijskim programima, uslovima studiranja i mogućnostima međunarodne saradnje i razmene, studenti su posetili softversku kompaniju SAP u Budimpešti. Tom prilikom je za njih upriličena prezentacija osnovne poslovne orijentacije ove kompanije, budućih pravaca razvoja i ključnih aspekata uspeha, što je na Milenka Matića, studenta Ekonomskog fakulteta u Subotici, studijskog programa Menadžment, ostavilo najveći utisak.

- Pored najvažnijih turističkih atrakcija gradova, posetili smo fakultete iz naše struke, što je učinilo ovo putovanje pravom stručnom ekskurzijom. Takođe, poseta softverskoj kompaniji SAP, koju bih izdvojio kao najzanimljiviju, ne sme se izostaviti. Jedno nezaboravno iskustvo, organizovano na visokom nivou - kaže Matić, dodajući da s nestrpljenjem čeka sledeću stručnu ekskurziju.

Studenti Ekonomskog fakulteta boravili na stručnoj praksi u inostranstvu

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 2 nedelje
Komentara: 2
Pregleda: 2463
Povezane teme

ekonomski fakultet subotica

ekskurzija

stručna praksa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.