Komentara: 24
Pregleda: 6140

Struja od sutra skuplja za 10,9%

31.07.2013. u 12:30h
Struja će od sutra poskupeti 10,9 odsto za domaćinstva i 12,8 odsto za privredu.Nakon poskupljenja prosečna cena jednog kilovat sata bez uračunatog poreza na dodatu vrednost za domaćinstva biće 6,14 dinara (5,35 evrocenti), a za industriju 5,85 dinara (5,09 evrocenti).Struja je u Srbiji poslednji put poskupela 1. aprila 2011. godine u proseku za 15 odsto.
Struja od sutra skuplja za 10,9%

Promenjen će biti i datum plaćanja računa za struju, sa 25. na 28. dan u mesecu. Ovo pomeranje je ministarka energetike Zorana Mihajlović nedavno obrazložila time što se “vrlo često dešava da upravo tada građani dobijaju plate i penzije, i samim tim ljudi ne mogu do tog trenutka da plate svoje obaveze”.

Ona je poručila da će Ministarstvo poslati uputstvo distribucijama da nikako ne isključuju građanima struju niti da im šalju bilo kakve opomene do 28. u mesecu.

Najavljeno poskupljenje struje za sobom će, prema procenama ekonomista, povući nagore sve proizvode kod kojih se električna energija koristi u većoj meri, kao što su mleko, meso i njihove prerađevine.

Prema procenama nekih agroekonomista, hrana bi mogla biti skuplja u proseku od jedan do tri odsto, a mnogi strahuju i da će prerađivači ovaj trenutak iskoristiti i za neopravdano dizanje cena.

Postavljeno pre 10 godina i 8 meseci
Komentara: 24
Pregleda: 6140
Povezane teme

elektrovojvodina subotica

računi za struju

poskupljenje struje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.