Komentara: 0
Pregleda: 2318

Stručni skup pedagoga

12.05.2009. u 11:08h
Izvor: RTV Yueco
<p>Visoka &scaron;kola strukovnih studija iz Subotice organizuje drugu međunarodnu interdisciplinarnu stručno naučnu konferenciju &bdquo;Nastava i Bolonjski proces&ldquo;. Nekoliko desetina stručnjaka iz zemlje i inostranstva izložiće preko 60 stručnih radova na temu odnosa Bolonjskog procesa i pedagogije. Skup počinje u petak u Hotelu &bdquo;Galleria&ldquo;.</p>
Stručni skup pedagoga

Skup visoke škole strukovnih studija iz Subotice, okupiće desetinu domaćih i inostranih stručnjaka iz oblasti pedagogije. Svoje radove na skupu, koji su napravljeni pod geslom „obrazovanje vaspitača je stalni proces traganja“ izlagaće preko 80 stručnjaka iz Srbije, Slovenije, Slovačke, Makedonije, Rusije.

Pored usklađivanja nastave sa bolonjskim procesom, visokoškolske ustanove koje obrazuju vaspitače i same predškolske ustanove imaju problem i sa zakonskom regulativom. Još uvek se čeka na zakon o predškolskom vaspitanju, nije poznato kakav profil vaspitača je potreban. I pored toga, vaspitači i nakon završetka školovanja nastavljaju sa usavršavanjem

Na današnjoj konferenciji za novinare, predstavnici Visoke škole i Naše radosti najavili su da će na stručnom skupu biti prezentovano oko 60 naučnih radova iz oblasti pedagogije i njenog položaja u bolonjskom procesu. Skup počinje u petak i trajaće dva dana, a biće održan u HPKC „Galleria“.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2318
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.