Komentara: 0
Pregleda: 1573

Stručni skup "Kako je linija secesije progovorila"

12.06.2019. u 14:30h
Izvor: Subotica.com
Stručni skup "Kako je linija secesije progovorila", na kojem će biti predstavljena iskustva stečena kroz projekat koji zajednički realizuju PU "Naša radost" i Gradski muzej Subotica, održaće se u toj ustanovi kulture u četvrtak, 13. juna, od 12:30 do 16 časova.
Stručni skup "Kako je linija secesije progovorila"

Skup će otvoriti direktori dve ustanove, Nebojša Markez i mr Ištvan Hulo, a izlaganja će održati vaspitačice, pedagozi i istoričari umetnosti koji su bili uključeni u projekat "Secesija i linija", započet leta prošle godine.

Tokom ove zajedničke akcije, više od trideset vaspitačica je slušalo predavanja o secesiji i o njenoj mogućoj primeni u radu sa decom. Stečeno znanje, oplođeno kreativnošću vaspitačica, dece i roditelja, urodilo je rezultatima koji su prikazani na izložbi, otvorenoj tokom Noći muzeja u Gradskom muzeju Subotica, na kojoj su predstavljeni crteži, makete i poruke inspirisane secesijskim građevinama našeg grada, koje je izradilo više stotina dece iz 30 vaspitnih grupa PU "Naša radost".

Stručni skup "Kako je linija secesije progovorila"

Pored te izložbe, zainteresovani sugrađani će od četvrtka, 13. juna, u muzeju moći da vide i izložbu fotografija vaspitačice Tamare Rajnović i fotografkinje Svetlane Kolovič, koje su pratile više faza ove akcije, bazirane na višegodišnjoj saradnji dve subotičke ustanove na temu secesije.

Program Stručnog skupa "Kako je linija secesije progovorila"

  • 12:45h - Otvaranje stručnog skupa i prateće izložbe dokumentarnih fotografija vaspitačice Tamare Rajnović i fotografkinje Svetlane Kolovič. Pozdravna reč: Nebojša Markez, direktor Predškolske ustanove "Naša radost", i mr Ištvan Hulo, direktor Gradskog muzeja Subotica.
  • 13:00h - "Zašto baš secesija?" – dr Olga K. Ninkov, istoričarka umetnosti, Gradski muzej Subotica.
  • 13:15h - "Priča o secesiji iz ugla jednog dečaka" – Vid Lebović, grupa "Cipelići", vrtić "Lastavica".
  • 13:30h - "Od začudnosti ka zajedničkom učenju o secesiji" – Violeta Vrcelj Odri, pedagog, Predškolska ustanova "Naša radost".
  • 13:45h - "Istraživanje secesije iz perspektive vaspitača" – vaspitačice Snežana Jocić i Sandra Milodanović, vrtić "Zeka".

Stručni skup "Kako je linija secesije progovorila"

  • 14:00h - "Secesija kao inspiracija za razvoj programa rada sa decom" – vaspitačice Vera Jaramazović i Zora Milašin, vrtić "Ciciban".
  • 14:15 – 14:35h Pauza.
  • 14:35h - "Secesija kao motiv u dečjim igrama" – vaspitačice Nataša Stojić, Suzana Milovanović, Edina Đorović, Kornelia Čorba i Tamara Rajnović, vrtić "Šumica".
  • 14:50h - "Secesija kao linija koja povezuje članove porodice" – Jagoda Korać, vaspitačica, vrtić "Zvončica".
  • 15:05h - "Kako nas je secesija učila da volimo svoj grad" – Žužana Seke, vaspitačica, vrtić "Kolibri".
  • 15:20h - "Deca kao muzejska publika" – Ljubica Vuković Dulić, istoričarka umetnosti, Gradski muzej Subotica.
  • 15:35h - "Muzejska pedagogija u Gradskom muzeju Subotica" – Aniko Mihajlović, muzejski pedagog, Gradski muzej Subotica.
  • 15:50h - "Secesija i linija viđena očima dece" – Mirjana Višnić, vaspitačica, vrtić "Mandarina"
  • 16:05h - Završne reči.
Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1573
Povezane teme

Gradski muzej Subotica

izložba dečijih radova

stručni skup

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.