Komentara: 0
Pregleda: 552

Stručni skup "Kako je linija secesije progovorila"

12.06.2019. u 00:00h
Izvor: Subotica.com
Stručni skup "Kako je linija secesije progovorila", na kojem će biti predstavljena iskustva stečena kroz projekat koji zajednički realizuju PU "Naša radost" i Gradski muzej Subotica, održaće se u toj ustanovi kulture u četvrtak, 13. juna, od 12:30 do 16 časova.
Stručni skup "Kako je linija secesije progovorila"

Skup će otvoriti direktori dve ustanove, Nebojša Markez i mr Ištvan Hulo, a izlaganja će održati vaspitačice, pedagozi i istoričari umetnosti koji su bili uključeni u projekat "Secesija i linija", započet leta prošle godine.

Tokom ove zajedničke akcije, više od trideset vaspitačica je slušalo predavanja o secesiji i o njenoj mogućoj primeni u radu sa decom. Stečeno znanje, oplođeno kreativnošću vaspitačica, dece i roditelja, urodilo je rezultatima koji su prikazani na izložbi, otvorenoj tokom Noći muzeja u Gradskom muzeju Subotica, na kojoj su predstavljeni crteži, makete i poruke inspirisane secesijskim građevinama našeg grada, koje je izradilo više stotina dece iz 30 vaspitnih grupa PU "Naša radost".

Pored te izložbe, zainteresovani sugrađani će od četvrtka, 13. juna, u muzeju moći da vide i izložbu fotografija vaspitačice Tamare Rajnović i fotografkinje Svetlane Kolovič, koje su pratile više faza ove akcije, bazirane na višegodišnjoj saradnji dve subotičke ustanove na temu secesije.

Program Stručnog skupa "Kako je linija secesije progovorila"

 • 12:45h - Otvaranje stručnog skupa i prateće izložbe dokumentarnih fotografija vaspitačice Tamare Rajnović i fotografkinje Svetlane Kolovič. Pozdravna reč: Nebojša Markez, direktor Predškolske ustanove "Naša radost", i mr Ištvan Hulo, direktor Gradskog muzeja Subotica.
 • 13:00h - "Zašto baš secesija?" – dr Olga K. Ninkov, istoričarka umetnosti, Gradski muzej Subotica.
 • 13:15h - "Priča o secesiji iz ugla jednog dečaka" – Vid Lebović, grupa "Cipelići", vrtić "Lastavica".
 • 13:30h - "Od začudnosti ka zajedničkom učenju o secesiji" – Violeta Vrcelj Odri, pedagog, Predškolska ustanova "Naša radost".
 • 13:45h - "Istraživanje secesije iz perspektive vaspitača" – vaspitačice Snežana Jocić i Sandra Milodanović, vrtić "Zeka".

 • 14:00h - "Secesija kao inspiracija za razvoj programa rada sa decom" – vaspitačice Vera Jaramazović i Zora Milašin, vrtić "Ciciban".
 • 14:15 – 14:35h Pauza.
 • 14:35h - "Secesija kao motiv u dečjim igrama" – vaspitačice Nataša Stojić, Suzana Milovanović, Edina Đorović, Kornelia Čorba i Tamara Rajnović, vrtić "Šumica".
 • 14:50h - "Secesija kao linija koja povezuje članove porodice" – Jagoda Korać, vaspitačica, vrtić "Zvončica".
 • 15:05h - "Kako nas je secesija učila da volimo svoj grad" – Žužana Seke, vaspitačica, vrtić "Kolibri".
 • 15:20h - "Deca kao muzejska publika" – Ljubica Vuković Dulić, istoričarka umetnosti, Gradski muzej Subotica.
 • 15:35h - "Muzejska pedagogija u Gradskom muzeju Subotica" – Aniko Mihajlović, muzejski pedagog, Gradski muzej Subotica.
 • 15:50h - "Secesija i linija viđena očima dece" – Mirjana Višnić, vaspitačica, vrtić "Mandarina"
 • 16:05h - Završne reči.
Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 11 meseci 1 nedelju
Komentara: 0
Pregleda: 552
Povezane teme
Gradski muzej Subotica izložba dečijih radova stručni skup
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
  Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
  Pravila komentarisanja
  Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.