Komentara: 0
Pregleda: 4469

Strongmen - Kup Evrope 2011

04.07.2011. u 01:36h
Izvor: RTS
Strongmen - Kup Evrope 2011

U Novim Kozarcima održano je deveto takmičenje snagatora - Strongmen Kup Evrope 2011, na kojem su se nadmetali snagatori iz Mađarske, Bugarske i Srbije. Najbolji u svih šest disciplina bio je Ervin Katona iz Subotice.

Katona je bio neprikosnoven u svih šest disciplina - vuča kamiona, nošenje kofera teških po 140 kilograma, Herkulov hvat, nošenje "fiće", Konanov krug i Viking pres.

Pobednik ističe da je u Novim Kozarcima "atmosfera najbolja u Srbiji". "Građani nas uvek lepo dočekaju", naglašava Ervin Katona, koji je i za svoje konkurente imao samo reči hvale. Neki od takmičara učestvovali su u svetskim ligama.

 "Ja vodim Ligu šampiona, najveću u svetu, gde je pravi izazov, ali i ovo je solidno takmičenje", rekao je Katona.

 Drugo mesto zasluženo je pripalo petnaestostrukom prvaku Mađarske Akošu Nađu, koji kaže da je takmičenje za njega bilo uspešno i da je zadovoljan i umoran:

 "Prošle nedelje sam se sa Katonom takmičio u Bugarskoj, u Ligi prvaka. Malo je bilo vremena za odmor, ali sjajna publika i lepo vreme pomogli su da prebrodim sve teškoće" - naglasio je Akoš Nađ.

Dvadesettrogodišnjem Tomislavu Pejiću ovo je bilo prvo zvanično takmičenje. Iza sebe je ostavio dvojicu znatno iskusnijih snagatora. "U svakom slučaju, zadovoljan sam, jer nisam pravio greške i ništa nisam propustio", ocenio je Pejić.

Izvor: RTS
Postavljeno pre 12 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 4469
Povezane teme

strongmen

ervin katona

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.