Komentara: 0
Pregleda: 1472

Streljaštvo: Srebro za "Spartak" na turniru u Zrenjaninu

29.05.2019. u 11:28h
Izvor: Subotica.com
Streljački klub "Spartak" iz Subotice osvojio je drugo mesto na prestižnom turniru na otvaranju vatrene sezone, gađanju glinenih ćupova veličine kutije šibica malokalibarskom puškom na daljini od 50 metara, stojeći stav bez naslona.
Streljaštvo: Srebro za "Spartak" na turniru u Zrenjaninu

Ovo ekipno takmičenje ima tradiciju dugu više od jednog veka i u njemu učestvuju gotovo svi najbolji strelci u državi. Ovaj put je učestvovalo 18 ekipa, koje su imale pravo da pucaju više puta kako bi ostvarile što bolji rezultat, uz novčanu nadoknadu za pravo na pucanje, jer je samo prvi put besplatno.

Takmičenje se odvija tako što se postave tri ćupa u koje pucaju tri takmičara iz jednog kluba sa po pet metaka. Cilj je pogoditi sva tri ćupa u što kraćem vremenu, a ukoliko jedan strelac pogodi svoj ćup, ima pravo da sa preostalom neutrošenom municijom gađa ćupove svoje ekipe kako bi pomogao u što bržem eliminisanju meta.

Streljački klub "Spartak" iz Subotice je u sastavu Jelena Todorović, Miroslav Morača i Milan Jarić osvojio drugo mesto i srebrni pehar, sa vremenom od 36 sekundi. Prva je bila ekipa iz Pančeva sa 25 sekundi, dok je treće mesto zauzela ekipa iz Zrenjanina, koja je sa vremenom od 36 sekundi, ušla u dodatno raspucavanje sa Streljačkim klubom "Spartak". Ekipa "Spartaka" je za 27 sekundi eliminisala svoj ćup i tako osvojila drugo mesto.

Takmičenje se održalo u subotu na Gradskom strelištu u Zrenjaninu, u organizaciji Streljačkog društva iz tog grada, zatim je usledilo druženje uz paprikaš od divljači i razgovori među učesnicima o nastupajućim prvenstvenim takmičenjima.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1472
Povezane teme

streljaštvo

streljački klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.