Komentara: 1
Pregleda: 2095

Štrajk u Javnim preduzećima

06.12.2011. u 14:51h
Izvor: RTV Yueco
Štrajk u Javnim preduzećima

Sindikat zaposlenih u komunalno stambenoj delatnosti Subotice najavio je štrajk svih Javnih i Javnih komunalnih preduzeća sutra od 7 do 8 časova. Razlog štrajka jeste usvajanje Zakona o komunalnim delatnostima i Zakona o Javno – privatnom partnerstvu i koncesiji. Održavajući štrajk sindikalci ispostavljaju i zahteve koji su formulisani na zajedničkoj sednici svih sindikata komunalaca na nivou Vojvodine.

Neki od zahteva su: od svih opština i njihovih organa Sindikat traži da obavljenje komunalnih delatnosti povere postojećim Javnim i Javnim komunalnim preduzećima na vremenski period od najmanje 5 godina i da u tom periodu ostanu 100 odsto u javnoj svojini ; da se u navedenom roku izvrši restruktuiranje svih Javnih komunalnih preduzeća u Vojvodini sa ciljem da se dovedu na nivo tržišnog samoodrživog poslovanja, da se odmah otpočne sa procesom potpune depolitizacije upravljanjem i rukovođenjem ovim preduzećima i da se u ove organe postave stručni i sposobni kadrovi na osnovu programa poslovanja preduzeća, kao i mnogi drugi zahtevi.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 5 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2095
Povezane teme

štrajk

štrajk javnih komunalnih preduzeća

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.