Komentara: 0
Pregleda: 2448

Stonoteniseri Spartaka II obezbedili plasman u Prvu ligu

12.05.2014. u 12:11h
Izvor: Stonoteniski klub "Spartak"
U stonoteniskom centru "Subotica" za vikend je održan kvalifikacioni turnir u stonom tenisu za popunu prvih liga u konkurenciji žena i muškaraca. Direktan plasman u Prvu ligu kod muškaraca izborili su Spartak II (6 pobeda i 1 poraz) i Sfs Borac, dok su to kod devojaka obezbedile ekipe Rapid i Požega.
Stonoteniseri Spartaka II obezbedili plasman u Prvu ligu

U konkurenciji muškaraca učestvovalo je ukupno 8 ekipa, iz svakog regiona po dve ekipe, i to iz regiona Vojvodine Spartak II i Bačka Topola, zatim Budućnost (Mala Krsna) i Lav Jevremovac (Šabac) iz regiona Beograd, Jedinstvo (Užice) i Sfs Borac (Paraćin) iz regiona Niš, kao i dve ekipe iz regiona Kosovo - Lešak i Brezovica (Štrpci).

Kod žena učestvovalo je ukupno pet ekipa - iz regiona Beograd ekipa Pančeva, iz Vojvodine Rapid (Nikolinci) i Ns 2011 (Novi Sad), kao i iz niškog regiona Požega i Lužnica (Babušnica).

Stonoteniseri Spartaka II obezbedili plasman u Prvu ligu

(foto: Igor Jevremov)

Turnir se igrao u dva takmičarska dana, po sistemu "svako sa svakim". Ekipa Spartaka nastupila je u podmlađenom sastavu: Trbović Milan , Martinović Nikša , Radosavljević Aleksandar i Bognar Bence, bez najboljeg igrača ligaškog dela takmičenja Poše Karolja.

Imajući u vidu sastav ekipe ostvaren je neočekivani rezultat. Sa šest pobeda i jednim porazom ekipa je zasluženo izborila plasman u prvu ligu Srbije.

Rezultati po kolima:

  1. Spartak II - Bačka Topola 4-2
  2. Spartak II - Lav Jevremovac 4-1
  3. Spartak II - Budućnost 4-1
  4. Spartak II - Jedinstvo 4-1
  5. Spartak II - Brezovica 4-0
  6. Spartak II - Sfs Borac 2-4
  7. Spartak II - Lešak 4-0

Rezultati igrača na turniru: Martinović Nikša 11 pobeda i 2 poraza, Trbović Milan 10 pobeda i 2 poraz i Radosavljević Aleksandar 5 pobeda i 5 poraza.

Trener ekipe u kvalifikacionim mečevima bio je Branko Brstina.

Direktan plasman u prvu ligu kod muškaraca izborili su : Spartak II, Subotica i Sfs Borac, Paraćin. Kod devojaka plasman u Prvu ligu izborile su ekipe : Rapid i Požega, Požega , dok su treće mesto zauzeli Ns 2011, Novi Sad, 4 mesto Pančevo dok je 5. mesto zauzela ekipa Lužnica.

Turni je održan u tehničkoj organizaciji Stonoteniskog saveza Vojvodine i stonoteniskog saveza Subotica.

Izvor: Stonoteniski klub "Spartak"
Postavljeno pre 9 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2448
Povezane teme

stoni tenis

stonoteniserski centar

stonoteniski savez subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.