Komentara: 1
Pregleda: 4792

Stižu nove količine stentova

22.08.2013. u 13:58h
Izvor: Subotica.com
Dom zdravlja Subotica obaveštava građane da je ova ustanova juče (21. avgust) dobila dopis iz Instituta za kardiovaskularne bolesti Vojvodine, Sremska Kamenica, u kojem se dalje navodi navodi da je od strane RFZO subotičkom Domu zdravlja obezbeđena određena količina stentova, te su u situaciji da nastave sa izvršavanjem obaveza po Ugovoru o poslovnoj saradnji u oblasti zbrinjavanja pacijenata sa akutnim (STEMI) infarktom miokarda.
Stižu nove količine stentova

Da podsetimo, Sporazum o transportovanju pacijenata sa akutnim infarktom miokarda u Institut za kardiovaskularne bolesti Sremska Kamenica obustavljen je 6. juna, pa su pacijenti koji su u ovom periodu doživeli infarkt lečeni konzervativnom metodom u Opštoj bolnici.

Razlog za prekid sporazuma je bio nedostatak ugradnog materijala-stentova, koji se smatraju najefikasnijim načinom lečenja, zbog kašnjenja nacionalnog tendera.

Na ovu informaciju dodajemo podsećanje i da je početkom meseca avgusta Grad Subotica donirao Domu zdravlja SUbotica savremeno sanitetsko vozilo specijalne namene, vredno 6 miliona dinara. Ovim specijalnim sanitetskim vozilom će Hitna pomoć moći da izvede prevoz bolesnika od infarkta miokarda za 65 minuta direktno na institut u Sremskoj Kamenici.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 godina i 7 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 4792

Povezane vesti

Povezane teme

opšta bolnica

dom zdravlja subotica

infarkt

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.