Komentara: 0
Pregleda: 1592

Stipendije najboljima

23.12.2008. u 07:56h
<p>U svečanoj sali gradske kuće 130 najboljih subotičkih studenata je potpisalo ugovor o primanju stipendije. Ovo je drugi put kako grad dodeljuje stipendije ,a na konkurs se prijavilo 399 studenata.</p>
Stipendije najboljima

Stipendije je studentima uručio gradonačelnik Saša Vučinić, koji je ovom prilikom istakao da je jako bitna simbolika da grad ima svoj fond za dodelu stipendija, jer se na taj način motivišu mladi da svoje znanje stiču u Subotici i da ostanu tu da žive i rade. Do sada su stipendije dodeljivane putem javnih preduzeća, pa su tu prednost imali studenti čiji su roditelji na neki način situirani. Dodelom gradskih stipendija su se šanse svima izjednačile. Iako iznos nije takav da će rešiti sve studentske probleme, budući korisnici stipendija su zadovoljni. Za školsku 2008.-2009. godinu studenti će jednom mesečno primati 6.606 dinara, u toku jedne školske godine. Iako je ovo tek drugi put da grad stipendira studente, u gradskoj kući kažu da će ovo postati tradicionalno.

Postavljeno pre 15 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1592
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.