• Pregleda: 2766

Sticanje praktičnih znanja

Nacionalna Služba za zapošljavanje tokom 2012 godine realizovala je niz programa kojima se pruža finansijska podrška prilikom zapošljavanja kako nezaposlenim licima, tako i poslodavcima. Jedna od aktivnosti je i realizacija Programa sticanja praktičnih znanja.
Sticanje praktičnih znanja

Program sticanja praktičnih znanja je namenjen poslodavcima koji zapošljavaju nezaposlena lica bez kvalifikacija, radi sticanja praktičnih znanja i veština za rad, obavljanjem jednostavnih, konkretnih poslova. Ovaj program podrazumeva osposobljavanje nezaposlenih lica bez kvalifikacija u trajanju od 6 meseci i zadržavanje istih lica u radnom odnosu najmanje 6 meseci po isteku perioda osposobljavanja.

Poslodavcima koji su zasnovali radno odnos sa licima za vreme osposobljavanja, Nacionalna Služba za zapošljavanje refundira neto zaradu lica u mesečnom iznosu od 20.000 dinara kao i pripadajući porez i doprinose za obavezno socijalno osiguranje.

Zainteresovani poslodavci će sve dodatne informacije o uslovima konkursa i prikupljanju potrebne dokumentacije dobiti u subotičkoj  Filijali  Nacionalne Službe za zapošljavanje. Kontakt osobe su organizatori  obrazovanja  odraslih Milena  Kosović i Svetislav Grujić kojima se mogu obratiti lično na adresu Trg Slobode 3, treći sprat, soba 70, ili telefonom na broj 024/ 644-625.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

3
praksa Odgovori
A šta je sa stručnom praksom??? Deca nam završavaju škole i nemaju gde da obavljaju stručnu praksu, niti da steknu radno iskustvo, da bi bili konkurentni na tržištu rada???!!!
M Odgovori
Na praksu novodiplomirani studenti mogu da idu u inostranstvo cak u 110 zemalja preko studentske organizacije AIESEC, gde im se ta strucna praksa cak i placa. Predstavnistvo AIESEC-a inace postoji i u Subotici.
praksa Odgovori
Ma pusti inostranstvo,jer ako odu neće ni da se vrate!!!! Dajte nešto što će ih ovde zadržati i svima nam unaprediti život!!!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.