Komentara: 4
Pregleda: 4351

Stečaj za 177 subotičkih firmi u ovoj godini

05.05.2011. u 16:33h
Izvor: RTV Yueco
Stečaj za 177 subotičkih firmi u ovoj godini

Dvanaest preduzeća iz Subotice, od kojih je najzvučnije ime “Vinoprodukt Čoka”, kojima su zaključno sa poslednjim danom aprila računi bili dve godine u neprekidnoj blokadi otišlo je u automatski stečaj, objavila je Narodna banka Srbije. U prva četiri meseca 2011. godine na ovaj način u automatski stečaj je otišlo 177 preduzeća iz Subotice.

Od prošle godine Privredni sud u Subotici, na osnovu Zakona o stečaju i podataka koje dostavlja Narodna banka Srbije, uvodi automatski stečaj u preduzećima čiji su računi neprekidno tri godine u blokadi. U prošloj godini uvedeno je 384 takvih stečajeva u preduzećima koja posluju u regionu RPK Subotica. U 2011. u primeni je novo pravilo da se automatski stečaj uvodi nakon dve godine neprekidne blokade računa, a od sledeće godine se planira automatski stečaj za preduzeća čiji se račun nalazi u blokadi godinu dana.

U Regionalnoj privrednoj komori Subotica smatraju da je pomenuti zakon o stečaju doneo u praksi dobra rešenja jer se automatskim sečajem prekida agonija preduzeća.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 2 nedelje
Komentara: 4
Pregleda: 4351
Povezane teme

stečaj

firme u stečaju

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.