• Pregleda: 11814

Starija osoba stradala u požaru u Bajmoku

Noćas je u požaru, u naselju Bajmok nastradala jedna osoba starije dobi, saopšteno je iz Policijske uprave Subotica.
Foto: Ilustracija
Starija osoba stradala u požaru u Bajmoku

Na mesto događaja, odmah su upućene ekipe Vatrogasne čete iz Subotice koje su požar ugasile i u objektu pronašle beživotno telo 67 - godišnje vlasnice kuće.

Uviđaj su izvršili pripadnici Policijske uprave u Subotici i uviđajna ekipa Odeljenja za vanredne situacije.

Uzroci požara se utvrđuju.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

5
Pravdoljub Odgovori
Iskreno saučešće povodom tragične smrti. Pitam se. Nisu spomenuti Bajmočki vatrogasci (DVD) tj.dobrovoljci. Za Bajmok je rečeno da će dobiti odelenje profesionalnih vatrogasaca, od toga nažalost još ništa nema. Dobrovoljcima svaka čast,međutim žali Bože novca koji dobiju iz rebalansa opštinskog budžeta,jer taj novac se potroši najviše i ubedljivo nenamenski na reprezentativne troškove, poput pića po povratku sa intervencije, tada uz piće treba da se analizira protekla intervencija. Pitam se samo još jedno. Da li su možda i sada zakazala vozila DVD-a Bajmok kao u slučaju Bajmočanina GG, kod kojeg je sve izgorelo zbog kvarova i nemogućnosti da se upali ijedan od kamiona,pa čak ni onaj iz donacije. Dobrovoljni vatrogasci dobijaju novac iz rebalansa budžeta, iako govore da su oni dobrovoljci a ne profesionalci ipak treba da imaju savest ne da se šepure u svečanim uniformama, bez osnovnog znanja i elementarne kulture ophođenja i ka oštećenima i ka svima oniima koji nisu vatrogasci. Pitam se da li su oni uopšte i izišli jer se ne spominju ama baš nigde. I na koncu, da su bili ažurni možda bi pokojnica bila među nama. Jer oni su tu u Bajmoku, dok su Subotičani udaljeni minimalno 20-ak minuta od Bajmoka.
uvek je lakse kritikovati Odgovori
Voleo bih kada bi u ovoj drzavi vise bilo onih koji svojim delima davali neki dobar primer, a ne samo pljuvali po onome sto neko drugi radi.
Nikome nije zabranjeno da postane clan DVD-a i da svojim primerom i radom unapredi rad drustva.
Inace za radi objektivnog informisanja clanovi DVD Bajmok su bili na licu mesta sa dva vozila i stigli su tamo pre profesionalnih vatrogasaca iz Subotice.
mile1 Odgovori
Istocnonemacki (DDR) vatrogasni kamion iz "donacije" ne bi prihvatio ni boljii otpad. Sudeci po oblaku dima koji ostavlja iza sebe, izgleda kao da njega treba gasiti. Umesto da se sramote sa tom krntijom, bajmocki DVD bi trebao odmah da ga vrati u Bacalmas i zahvali se komsijama na "donaciji".
ax Odgovori
Dobrovoljci se verovatno nisu skupili jer sirena se oglašavala nekoliko puta. Nikad do sad ovoliko puta se nije oglašavala. Znači verovatno nije do tehnike već do ljudstva.Znači neko je kriv što su morali intervenisti Subotički vatrogasci.
Pravdoljub Odgovori
U tome i jeste bit što može svako da se učlani, to i dovodi do toga da se učlanjuje bukvalno svako bez ikakvih provera, kako psihofizičkih tako isto i onih koji se vrše donošenjem uverenja iz suda da lice nije pod krivičnom odgovornošću. Rad društva se nemože unaprediti samo :posetama,putovanjima i večerama. Rad se unapređuje UČENJEM i izbacivanjem parole "ja sam dobrovoljac". . Baš to što ste dobrovoljci dovodi na zaključak da treba da ste puno požrtvovaniji. Za vreme poplava jedino je DVD Čantavir pomogao poplavljenima i to poslavši svoju tehniku na ugrožena područja. Bajmočani uz najbolju nameru želim da Bajmok dobije svoje profesionalce, jer će mo proći poput Žednika i Tavankuta, sve starac do starca koji je davno svoje odslužio. Pride tome je i to što je Bajmok napustio čovek koji je učinio za DVD više nego svi zajedno,dugogodišnji predsednik. 13.04.2015-e,u podne na ulazu Bajmok s desne strane parkiran kamion DVD-a koji dovozi vodu na privatnu građevinu.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.