Komentara: 4
Pregleda: 4541
Foto

Stari zanati se i dalje cene

20.02.2019. u 16:11h
Izvor: Subotica.com
Erika Režanji je jedna od 17 nezaposlenih žena koje su uspešno završile obuku za stare zanate i savladale tehnike ručnog tkanja, veza-zlatoveza ili izrade čipke. Njima su danas svečano uručeni sertifikati, za koje se nadaju će im olakšati potragu za zaposlenjem ili omogućiti da pokrenu sopstveni biznis.
Stari zanati se i dalje cene

U porodičnoj tradiciji naše sugrađanke Erike Režanji, neguje se i ceni ručni rad, te se u želi da sledi primer majke i tetke, koje se celoga života bave rukotvorinama, školovala za proizvođača gotove konfekcije i bavila šivenjem i vezom. Ipak, kako je u struci radila kratko, odlučila je da unapredi svoje znanje i prijavi se za obuku vez-zlatovez, tehniku koja ju je oduvek privlačila.

- Celokupno iskustvo je bilo pozitivno, obuka je bila vrlo korisna, mislim da je bilo vrhunski organizovano i da smo imali predavače koji su stvarno majstori svog zanata - priča Erika. - Do sada sam malo radila u svojoj struci, većinom neprijavljena zbog čega imam vrlo malo staža, ali bih sada volela i bilo bi lepo kad bih mogla nešto samostalno da pokrenem.

Stari zanati se i dalje cene

Osim Erike, još 16 nezaposlenih žena uspešno je završilo obuku za stare zanate, koju je subotička Filijala Nacionalne službe za zapošljavanje organizovala u periodu od 5. novembra do 14. decembra prošle godine. Reč je o tri stara zanata koji se ubrajaju u deficitarne u Srbiji, a to su ručno tkanje, koje je uspešno završilo sedam žena, izrada čipke koju je savladalo pet žena, a isto toliko ih je završilo i obuku za vez-zlatovez.

- Tokom 150 časova, odnosno 19 dana teorijskog dela obuke, i 60 časova, odnosno 10 dana praktičnog dela obuke, naše polaznice su uspešno savladale tehnike i veštine ovih zanata, zbog toga smo im danas svečano uručili sertifikate i poželeli uspeh u pronalaženju daljeg zaposlenja ili otpočinjanja sopstevnog biznisa - rekla je Milena Kosović, organizatorka obrazovanja odraslih u subotičkoj Filijali Nacionalne službe za zapošljavanje.

Stari zanati se i dalje cene

Izvođač obuke bilo je Udruženje etno mreže iz Beograda, a obuka se realizovala na Otvorenom univerzitetu u Subotici.

Izvor: Subotica.com
Svečano uručenje sertifikata polaznicama obuke za stare zanate Svečano uručenje sertifikata polaznicama obuke za stare zanate Svečano uručenje sertifikata polaznicama obuke za stare zanate Svečano uručenje sertifikata polaznicama obuke za stare zanate Svečano uručenje sertifikata polaznicama obuke za stare zanate Svečano uručenje sertifikata polaznicama obuke za stare zanate Svečano uručenje sertifikata polaznicama obuke za stare zanate Svečano uručenje sertifikata polaznicama obuke za stare zanate
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 2 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 4541
Povezane teme

Nacionalna služba za zapošljavanje

obuka za nezaposlene

stari zanati

ručni radovi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.