Komentara: 27
Pregleda: 3526
Foto

Stanovnicima Ozrenske ulice dojadilo da žive u blatu, traže tucanik i komunalnu infrastrukturu

02.09.2022. u 16:48h
Izvor: Subotica.com
Stanovnici Ozrenske ulice u MZ "Zorka" decenijama strepe od svake kiše koja stvara duboke bare u njihovoj neasfaltiranoj ulici u kojoj su vodovod i kanalizacija još uvek samo misaona imenica. Kako kažu, očekuju makar da im se ulica naspe tucanikom kako bi mogli nesmetano da se kreću.
Stanovnicima Ozrenske ulice dojadilo da žive u blatu, traže tucanik i komunalnu infrastrukturu

U Ozrenskoj ulici Ferenc Palfi živi gotovo šest decenija. Uprkos obećanjima, za 60 godina života na "Zorci" još uvek nije dočekao ni asfalt, ni kanalizaciju, a ni gradsku vodu.

Život ovde nam izgleda ogavno. Ne očajno, već ogavno - opisuje Ferenc - Ovde deca ne nogu proći bez gumenih čizama. Stariji upadaju u bare vozeći bicikl. Voda je do kolena. Dobijali smo razna obećanja, da ćemo dobiti gradsku vodu ako legalizujemo kuće. Većina nas je to i učinila, ali smo izigrani. Gradsku vodu imaju samo domaćinstva na početku i kraju ulice, jer su priključeni na susedne ulice koje imaju vodovodnu infrastrukturu.

Stanovnicima Ozrenske ulice dojadilo da žive u blatu, traže tucanik i komunalnu infrastrukturu

Građani ove ulice obraćali su se Mesoj zajednici "Zorka", čak je pokrenuta i peticija koju je potpisalo 40 domaćinstava, ali ni tada nisu naišli na razumevanje.

IZ JKP "Vodovod i kanalizacija" dobili smo odgovor da nemaju sredstava za sprovođenje komunalne infrastrukture, a iz JP za upravljanje putevima su nam rekli da u ulici nije sprovedena parcelizacija pa nema mogućnosti za izvođenje radova. Mi smo praktično nevidljivi kada tražimo pomoć, ali zato smo vidljivi kada treba da plaćamo porez - priča Slaviša Pejčić koji je sa komšijom Ištvan Mihok prikupljao potpise za peticiju - Peticija je predata krajem 2020. godine, a rukovodstvo mesne zajednice odmah nam je stavilo do znanja da sredstava nema. Međutim, obećali su nam da će biti iskopan kanal u koji bi oticala voda, ali ni to obećanje nije ispunjeno - nadovezuje se Mihok.

Stanovnicima Ozrenske ulice dojadilo da žive u blatu, traže tucanik i komunalnu infrastrukturuStanovnicima Ozrenske ulice dojadilo da žive u blatu, traže tucanik i komunalnu infrastrukturu

Dok čekaju na asfalt i komunalnu infrastrukturu stanovnicima Ozrenske ulice ne preostaje ništa drugo nego da gledaju u nebo i nadaju se da će im bar ono ove jeseni biti naklonjeno, te da neće naredne mesece provoditi u vodi do kolena.

Žao nam je ove dece, pa da vidite kako se snalaze na putu do škole i nazad, to je mučenje. Juče je dete išlo do škole tako što se pridržavalo za ogradu i tako hodalo pored ograde jer nije moglo da se prođe od vode, pa je li to normalno u 21. veku - pitaju stanovnici i očekuju odgovor. 

Stanovnicima Ozrenske ulice dojadilo da žive u blatu, traže tucanik i komunalnu infrastrukturu

Izvor: Subotica.com
Komunalni problemi stanovnika Ozrenske ulice Komunalni problemi stanovnika Ozrenske ulice Komunalni problemi stanovnika Ozrenske ulice Komunalni problemi stanovnika Ozrenske ulice Komunalni problemi stanovnika Ozrenske ulice Komunalni problemi stanovnika Ozrenske ulice Komunalni problemi stanovnika Ozrenske ulice Komunalni problemi stanovnika Ozrenske ulice
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 8 meseci
Komentara: 27
Pregleda: 3526
Povezane teme

mz zorka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.