• Pregleda: 2028

Stanovnici Gerontološkog centra „posetili“ Italiju

U okviru programa „Putovanje iz fotelje“, korisnici Gerontološkog centra ovaj put su posetili Italiju. Ova „putovanja“ su deo radno-okupacione terapije, u čijoj pripremi učestvuju i sami stanari.
Stanovnici Gerontološkog centra „posetili“ Italiju

Kafić Gerontološkog centra na jedno prepodne pretvorio se u „Luiđijevu piceriju“. Uz italijansku muziku i specijalitete, stanari su imali mogućnost na kratko osete čari te zemlje. Kažu da im ovakvi događaji mnogo znače, jer nemaju više priliku da putuju tako daleko.

- Izuzetna, lepa prezentacija našeg zajedničkog timskog rada o drugim zemljama, običajima. Izuzetno zanimljivo, atraktivno i mogu reći primamljivo i vrlo rado bi možda otputovala i negde dalje - rekla je Katica Melor.

- Možda nismo na licu mesta, ali smo napravili takav ambijet da se osećamo kao da smo bili tamo i sad smo u Italiji. Upoznajemo se sa krajevima, običajima i neko znanje dobro dođe ne samo u mladisti, nego i ovako u 86. godini - dodala je Marija Maričić.

- Jako mi se sviđa muzika, društvo i nema ni jedne manifestacije a da ja njoj ne prisustvujem - istakla je Ružica Molnar.

„Putovanja iz fotelje“ deo su radno-okupacione terapije za korisnike Doma „Dudova šuma“. Sva dekoracija izrađuje se na radionicama, a u saradnji sa kuhinjom, poslužuje se hrana karakteristična za zemlju kojoj je dešavanje posvećeno. Ovaj put su to bili brusketi mareti i mini pice.

- Sva dekoracija koja je bila predviđena za ovo dešavanje „Putovanja iz fotelje“, nastala je u okviru aktivnosti radno-okupacione terapije, na koju naše stanarke dolaze redovno i one daju svoje predloge i ideje, koje uvažavamo i zajedno sa njima osmišljavamo ove programe - objasnila je Ivana Perić, radno-okupacioni terapeut.

- Cilj ovih dešavanja je da upotpunimo na kvalitetan način slobodno vreme, da na zanimljiv i interesantan način predstavimo neku zemlju, njenu kulturu, muziku, zanimljivosti, ali pre svega da se dobro zabavimo sa našim stanarima - poručila je Aleksandra Bašić, radno-okupacioni terapeut.

Nakon Meksika, Irske, Jamajke i Italije, stanari Doma narednog meseca iz fotelje će otputovati u Grčku.

Izvor: TV Subotica

povezane teme

4
Овца за шишање Odgovori
Уххх... Добро је, нема ЊЕГА!
sofi Odgovori
Nastavnici Maričić ja bih voleo još jednom da prošetam Rusijom kroz vaše časove kao pre 50 godina. Kao da je bilo juče.
Da, da... Odgovori
Pazi.....kad ga nema!!
I.S. Odgovori
Nema direktora?????
Ni njegovog drugara Ilije?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.