Komentara: 4
Pregleda: 2854
Foto

Stanovnici Gerontološkog centra „posetili“ Italiju

29.07.2019. u 17:34h
Izvor: TV Subotica
U okviru programa „Putovanje iz fotelje“, korisnici Gerontološkog centra ovaj put su posetili Italiju. Ova „putovanja“ su deo radno-okupacione terapije, u čijoj pripremi učestvuju i sami stanari.
Stanovnici Gerontološkog centra „posetili“ Italiju

Kafić Gerontološkog centra na jedno prepodne pretvorio se u „Luiđijevu piceriju“. Uz italijansku muziku i specijalitete, stanari su imali mogućnost na kratko osete čari te zemlje. Kažu da im ovakvi događaji mnogo znače, jer nemaju više priliku da putuju tako daleko.

- Izuzetna, lepa prezentacija našeg zajedničkog timskog rada o drugim zemljama, običajima. Izuzetno zanimljivo, atraktivno i mogu reći primamljivo i vrlo rado bi možda otputovala i negde dalje - rekla je Katica Melor.

- Možda nismo na licu mesta, ali smo napravili takav ambijet da se osećamo kao da smo bili tamo i sad smo u Italiji. Upoznajemo se sa krajevima, običajima i neko znanje dobro dođe ne samo u mladisti, nego i ovako u 86. godini - dodala je Marija Maričić.

- Jako mi se sviđa muzika, društvo i nema ni jedne manifestacije a da ja njoj ne prisustvujem - istakla je Ružica Molnar.

Stanovnici Gerontološkog centra „posetili“ Italiju

„Putovanja iz fotelje“ deo su radno-okupacione terapije za korisnike Doma „Dudova šuma“. Sva dekoracija izrađuje se na radionicama, a u saradnji sa kuhinjom, poslužuje se hrana karakteristična za zemlju kojoj je dešavanje posvećeno. Ovaj put su to bili brusketi mareti i mini pice.

- Sva dekoracija koja je bila predviđena za ovo dešavanje „Putovanja iz fotelje“, nastala je u okviru aktivnosti radno-okupacione terapije, na koju naše stanarke dolaze redovno i one daju svoje predloge i ideje, koje uvažavamo i zajedno sa njima osmišljavamo ove programe - objasnila je Ivana Perić, radno-okupacioni terapeut.

- Cilj ovih dešavanja je da upotpunimo na kvalitetan način slobodno vreme, da na zanimljiv i interesantan način predstavimo neku zemlju, njenu kulturu, muziku, zanimljivosti, ali pre svega da se dobro zabavimo sa našim stanarima - poručila je Aleksandra Bašić, radno-okupacioni terapeut.

Stanovnici Gerontološkog centra „posetili“ Italiju

Nakon Meksika, Irske, Jamajke i Italije, stanari Doma narednog meseca iz fotelje će otputovati u Grčku.

Izvor: TV Subotica
Predavanje o Italiji u okviru programa "Putovanje iz fotelje" Predavanje o Italiji u okviru programa "Putovanje iz fotelje" Predavanje o Italiji u okviru programa "Putovanje iz fotelje" Predavanje o Italiji u okviru programa "Putovanje iz fotelje" Predavanje o Italiji u okviru programa "Putovanje iz fotelje" Predavanje o Italiji u okviru programa "Putovanje iz fotelje" Predavanje o Italiji u okviru programa "Putovanje iz fotelje" Predavanje o Italiji u okviru programa "Putovanje iz fotelje"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 8 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 2854
Povezane teme

gerontološki subotica

gerontološki centar subotica

putovanje iz fotelje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.