Komentara: 13
Pregleda: 8971

Stanje u Subotici nakon snežnih padavina

10.12.2012. u 15:38h > 11.12.2012. u 03:14h
Izvor: RTV Yueco
Gradski štab za vanredne situacije danas je sagledao stanje u gradu posle subotnjih snežnih padavina i koordinirao mere javnih preduzeća i gradskih službi.
Stanje u Subotici nakon snežnih padavina

Sva mehanizacija JKP „Čistoća i zelenilo“ je angažovana na čišćenju snega. Glavni putni pravci u Subotici su rasčišćeni, dok su pojedini putevi prema prigradskim naseljima bili neprohodni do danas prepodne.

Smetovi prema prigradskim naseljima su probijeni, a smetovi su bili po 3-4 metra prema Ljutovu, Čantaviru, Bajmoku.

Probijen je i put Đurđin – Žednik gde su u snegu zaglavljena dva autobusa Suboticatransa. Dva šlepera kod Bikova su blokirani, na putu prema Oromu i Senti. Put za Sombor je potpuno odsečen jer su smetovi do 6 metara.

Iako čišćenje auto-puta od snega nije u nadležnosti lokalne samouprave, šest vozila „Čistoće i zelenila“ učestvovalo je u čišćenju auto-puta jer je kod Bačke Topole bila blokada puta zbog isklizavanja kamiona.

Crveni krst Subotice je podelio 60 ćebadi za putnike na autoputu na potezu Žednik – Bačka Topola, za putnike koji su su bili blokirani u koloni na auto-putu.

Prema informaciji Suboticatransa, do daljnjeg je obustavljen međumesni i prigradski saobraćaj, a gradski saobraćaj funkcioniše sa zakašnjenjima.

Gradski štab za vanredne situacije je odlučio da se mesnim zajednicama obezbedi gorivo za čišćenje snega i so.

JKP „Čistoća i zelenilo“ se dodatnim naporima angažovalo da se obezbedi prilaz kantama za smeće, pa će naredne nedelje iznošenje smeća biti po planu.

Prema informaciji Elektrodistribucije Subotica izgorela je trafo stanica u Gornjom Tavankutu, a intervencija je u toku. Snabdevanje strujom u drugim delovima grada je stabilno.

Gradski štab apeluje na građane da čiste sneg ispred svojih kuća i zgrada, a pravna lica i preduzetnike da čiste sneg ispred svojih poslovnih prostora, što je i obaveza svih.

U slučaju da građani imaju bilo kakve vanredne probleme sa snegom i hladnoćom mogu se javiti na broj telefona: 626-988.

Stanje u Subotici nakon snežnih padavina

fotografija: 14:50 časova

Gradski štab za vanredne situacije na današnjem zasedanju je konstatovao da grad funkcioniše normalno i da nema potrebe za uvođenjem vanredne situacije.

Radnici “Čistoće i zelenila” nastavili su sa čišćenjem ulica, a građani koji su angažovani za čišćenje snega, radili su na rasčišćavanju pešačkih prelaza i autobuskih stajališta. Štab je konstatovao da je današnja akcija angažovanja građana za čišćenje bila dovoljna i da trenutno nema potrebe za daljim angažovanjem.

Kolovozi se nasipaju rizlom, jer su trenutno preniske temperature za posipanje solju.

Putevi ka prigradskim naseljima su prohodni, a danas prepodne normalizovan je i prigradski i međumesni saobraćaj „Suboticatransa“.

JKP „Čistoća i zelenilo“ počelo je sa podelom goriva i soli pravnim licima i mesnim zajednicama za čišćenje snega.

Radnici JKP „Parking“ juče su očistili sve parkinge u gradu. Danas se usluga parkiranja ne naplaćuje, dok će se sutra parkiranje na obeleženim parkinzima ponovo naplaćivati.

Gradski štab za vanredne situacije je odlučio da se formira prihvatilište za zbrinjavanje beskućnika u objektu u Gajevoj 50, koje će početi sa radom 12. decembra 2012. godine.

Crveni krst Subotice, „Karitas“ i Centar za socijalni rad u slučaju većih hladnoća moći će da zbrinu oko 20 beskućnika tokom ove zime.

U Gradskoj bolnici od subote do danas nije zabeležen nijedan prelom kostiju zbog vremenskih neprilika, već su sanirane samo lakše povrede.

Sve ambulante na teritoriji Subotice su dostupne pacijentima.

Snabdevanje strujom, vodom i toplotnom energijom u gradu je stabilno.

Sve škole u gradu normalno rade, primetno je samo zakašnjavanje učenika i nastavnika zbog otežanog saobraćaja.


Fotografije zabeležene u ponedeljak, oko11:00 č - autoput E 75 između Subotice i Čantavira  i put prema Čantaviru

Stanje u Subotici nakon snežnih padavina

Autoput E75 - deonica između Subotice i Čantavira, 10. decembar, 11:00 časova

Stanje u Subotici nakon snežnih padavina

prohodan put prema Čantaviru (10. decembar, 11:00 časova)


Nekoliko fotografija sa ulica Subotice (ponedeljak, predveče):

Stanje u Subotici nakon snežnih padavina

Stanje u Subotici nakon snežnih padavina

Stanje u Subotici nakon snežnih padavina

 Više fotografije možete pogledati u nastavku (povezani album)

Izvor: RTV Yueco
Ulice Subotice nakon snežnog vikenda Ulice Subotice nakon snežnog vikenda Ulice Subotice nakon snežnog vikenda Ulice Subotice nakon snežnog vikenda Ulice Subotice nakon snežnog vikenda Ulice Subotice nakon snežnog vikenda Ulice Subotice nakon snežnog vikenda Ulice Subotice nakon snežnog vikenda
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 3 meseca
Komentara: 13
Pregleda: 8971

Povezane vesti

Povezane teme

sneg u Subotici

gradski štab za vandredne situacije Subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.