Komentara: 6
Pregleda: 3326

Stanje Subotičke vatrogasne brigade je zadovoljavajuće

27.01.2015. u 16:35h
Izvor: Magyar Szó
Subotički vatrogasci godišnje moraju da intervenišu, u proseku, u oko 700 slučajeva, najčešće u letnjem periodu kada je velika suša. Pored toga, zovu ih i prilikom drugih nesreća, u slučajevima saobraćajnih nezgoda i kada se prenose opasne materije. Tokom prošle godine u 78 ovakvih slučajeva su morali intervenisati.
Stanje Subotičke vatrogasne brigade je zadovoljavajuće

Načelnik odeljenja za vanredne situacije, Ilija Despotović, je izjavio da su najčešće morali intervenisati u slučajevima požara, koji su izbijali većinom u letnjem periodu, na otvorenom terenu kada se pali suva trava. Drugi najčešći razlog intervencija je tehničke prirode, a to je pružanje pomoći prilikom saobraćajnih nesreća, i dežurstva prilikom pojedinih manifestacija.

„Subotička vatrogasna jedinica raspolaže sa odgovarajućim brojem vozila i sa potrebnom opremom. Naša vatrogasna vozila su u dobrom stanju, mada je deo njih prilično star, tako da će se morati menjati. I u pogledu opremljenosti stojimo dobro; imamo opremu za zaštitu vatrogasaca, a i sve što je potrebno za naš rad; sredstva za spasavanje, sredstva za rukovanje sa opasnim materijama, alate koji su potrebni i tome slično. U Subotici radi dovoljno vatrogasaca tako da svoje zadatke mogu obavljati bez problema, ali je nesporno da bi se broj vatrogasaca morao povećati, odnosno da bi trebalo nabaviti nova vozila, zajedno sa odgovarajućim informatičkim uređajuma kako bi spasilačka ekipa vatrogasaca mogla svoj posao da obavlja još bolje i efikasnije”, kaže načelnik.

Stanje Subotičke vatrogasne brigade je zadovoljavajuće

Subotički vatrogasci u akciji gašenja požara

Saznali smo da se za vatrogasca može javiti svaka osoba između 18 i 27 godina, ukoliko ima završenu srednju školu i ukoliko odgovara uslovima zapošljavanja Ministarstva unutrašnjih poslova.

Despotović upozorava da i građani mogu da učine mnogo, prvenstveno time što se pridržavaju zakonskih i tehničkih propisa, jer će u tom slučaju mnogo ređe izbijati vatra, a tako će i vatrogasci imati manje posla. Veoma je važno da i građani čim primete vatru, odmah pozovu vatrogasce na broj 193 i daju što tačniji opis lica mesta i situacije, jer time olakšavaju posao vatrogasaca koji će moći tačnije odrediti kakva im je oprema potrebna i brže će moći ugasiti požar.

Potrebno je da se i u fabrikama, privrednim objektima i institucijama svi pridržavaju protivpožarnih propisa. Ove objekte kontrolišu inspektori, koji prave zapisnike o stanju u protivpožarnoj zaštiti, i ukoliko uoče nepravilnosti, obavezuju pravno lice da u određenom roku ispravi iste.

Izvor: Magyar Szó
Postavljeno pre 9 godina i 2 meseca
Komentara: 6
Pregleda: 3326
Povezane teme

vatrogasci

vatrogasna četa

vatrogasna služba

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.