• Pregleda: 6579

Stala gradnja Narodnog pozorišta u Subotici

Stala gradnja Narodnog pozorišta u Subotici

Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine za obavljene radove duguje 100 miliona dinara izvođačima i projektantima, a budući da nema novca ni za nastavak, radovi na izgradnji subotičkog Narodnog pozorišta su stali – izjavio je Jožef Kasa, predsednik upravnog odbora Narodnog pozorišta.

-Dugovanje se odnosi na već obavljene poslove, a za nove je potreban novi ugovor, ali on nije završen jer se tender ne može raspisati dok novac nije obezbeđen. Radovi bi bili nastavljeni ukoliko bi za njih bilo novca, i budući da su u međuvremenu cene promenjene, i planiranu sumu treba revalorizovati i tek će nakon toga moći da se kaže koja je ukupna vrednost ove investicije – rekao je Kasa.

-Sada se čeka i gubi vreme, budući da je građevinska sezona upravo sada - prokomentarisao je još Kasa, dodavši da je zbog toga bio kod ministra kulture i informisanja Predraga Markovića da bi tražio novac i da mu bi skrenuo pažnju da u budžetu za iduću godinu treba predvideti sumu za gradnju pozorišta u Subotici.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

9
Gardista Odgovori
Hvala vam...baš vam hvala! U kafićima kao što su Plus, BG pivnica, Kanzas sam proveo najlepše izlaske, verujem da nisam jedini i svima je žao što su takva mesta srušena kao da nikom ništa nisu značila. A jesu. Nikad neću zaboraviti tu klinačku zanesenost kada sam tamo odlazio samo da uhvatim NJEN pogled, osmeh i da razmenimo par reči koje su nam značile valjda više od samog izlaska.....a sad kad pogledam onu betončinu...k'o Tadžikistan...svaka vam čast.
mahhhh Odgovori
mah grad je meni bez zelene fontane i stubova pozorista mrtav......
Fenix Odgovori
Prepustite ga Čakanju neka ga završi jer on kada napravi onda je napravljeno... brzo i kvalitetno! Sramopta što jedna država ne može da završi pozorište u samom centru grada i to ruglo!
Always Ultra Odgovori
Ocito je da glavesinama nije u interesu da u SU bilo sta zivi i funkcionise- 90ih su unistili industriju i privredu,a od 2000g. naovamo se sprovodi temeljita kulturna destrukcija grada. Ovde rade jos samo salteri sa namrgodjenim licima "sluzbenika",a sve ostalo je namenjeno za odstrel.Mozda na kraju pocnu i ljude da "humano preseljavaju"...
zlatat Odgovori
....nista novo....zna se da se nasi "glavasi" nikada nisu nauzivali po Korzou, ni nogom krocili u pozoriste da vide sta je kultura....njima je bitna samo udobnost fotelja za njihove debele pozadine :-(
ReXXXona Non grata Odgovori
@Fenix kako ce drzava da zavrsi pozoriste kad je i na Republickoj i na Pokrajinskoj vlasti ista ZES ekipa ( DS, SVM, LSV) ... Srecom da LSV koji ima vise direktora po Vojvodini nego glasaca, u Subotici prosli put nije prosao cenzus na lokalu, a SVM koji je sa DS-om i u Republickoj i u Pokrajinskoj vlasti izvukao se iz gradske kad je krenula recesija ... Njihova suplja prica prolazi jos samo u ovom homofobicnom gradicu u kom cim srbin dobije neku funkciju to se okarakterise kao zlo , a sto veliki broj javnih ustanova i firmi u gradu nema ni 5% zaposlenih srba to nikad nije predstavljalo problem
CIRINELA Odgovori
Neviđeno koliko se utuklo u beskorisne projete. Za taj novac se moglo zaposliti više od pola nezaposlenih u ovom gradu otvranjem proizvodnih fabrika. A para nema. Kolko god da je njima nije dosta 1/3 političkim partijama 1/3 tajkunima a 1/3 za izgradnju. Pa za to će trebati bar 3 - 4 decenije..
Doktor Odgovori
Bravo Jozefe Kasa, samo napred...valjda ce do 2050. godine biti gotovo pozoriste...
Axel Odgovori
Pozorište je uništila nestručni građevimski lobi na čelu sa Kasa Jožefom , ukradene su stare cigle
iz pozorišta.Pozorišna zgrada mogla se uspešno resaurirati kao ostalom i ostale zakonom zašticeni objekti u gradu . Ovo što se sada gradi ne liči ni na pozorište a ne uklapa se u postojeći arhitektonski ambijent grada , već predstavlja ruglo grada , za ovo neki treba da odgovaraju zbog urbanocida i kultorocida uništavanjem jednog istorijskog objekta.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.