Komentara: 0
Pregleda: 3085

SSK "VOJNIK" prvak Srbije

28.10.2010. u 02:58h
Izvor: RTV Yueco
<p>U nedelju, 19.09.2010 godine na gradskom streli&scaron;tu u Ćupriji, održano je prvenstvo Srbije u najtežoj streljačkoj disciplini - trostav, serijskom malokalibarskom pu&scaron;kom - 3x20. Usprkos najvećem neprijatelju strelja&scaron;tva - jakom vetru i ki&scaron;i, strelci subotičkog kluba SSK "Vojnik" uspeli su da prebrode sve nevolje i upucaju zavidan rezultat od 1449 krugova sa kojim su postigli istorijski uspeh kluba i postali prvaci države.</p>
SSK "VOJNIK" prvak Srbije

Za klub SSK "Vojnik" su pucali Jarić Milan, Radaković Dragoslav i Čuljković Ranko i sa tim rezultatom istovremeno oborili i dosadašnji rekord kluba.
Tako je ovaj klub uz titulu prvaka države iz vojničke puške i prvaka Vojvodine iz vojničke i malokalibarske puške, dodao i titulu prvaka Srbije u malokalibarskoj pušci.
Osim ekipnog uspeha bilo ga je i u pojedinačnoj konkurenciji. Dosadašnji prvak Srbije Jarić Milan osvojio je 2. mesto sa 503 kruga, Radaković Dragoslav plasirao se na 7. mesto sa 482 kruga a Čuljković Ranko je sa 464 kruga zauzeo 11. mesto.Pored ovih strelaca iz kluba SSK "Vojnik" u pojedinačnoj konkurenciji takmičio se i Marton Tibor koji se plasirao na 14. mesto sa solidnih 453 kruga.

Posle protekle nedelje kad su osvojili prvenstvo Srbije u najtežoj streljačkoj disciplini - trostav, serijskom malokalibarskom puškom - 3x20, strelci subotičkog kluba SSK "Vojnik" ponovo su ovog vikenda zablistali i osvojili šampionat države osvojivši prvo mesto vojničkom puškom ponovivši taj uspeh iz 2008 godine.

Naime, u nedelju 26.09.2010 godine na strelištu "Tamnava" u Lazarevcu, održano je prvenstvo Srbije vojničkom puškom u disciplini 20 ležeći. Strelci subotičkog kluba SSK "Vojnik" uspeli su da nadmaše sve klubove i sa rezultatom od 533 kruga postanu prvaci države. Za klub SSK "Vojnik" pucali su Milan Jarić, Tibor Marton i Dragoslav Radaković.

Tako je ovaj klub uz titule prvaka Srbije i Vojvodine iz malokalibarske puške, dodao i titulu prvaka Srbije vojničkom puškom čime je postigao istorijski uspeh kluba objedinivši obe titule državnog prvaka u jednoj takmičarskoj sezoni.

Osim ekipnog uspeha bilo ga je i u pojedinačnoj konkurenciji. Prvak Srbije iz 2008 godine Dragoslav Radaković plasirao se na 3. mesto sa 181 krugom, Milan Jarić osvojio je 4. mesto sa 180 krugova, a Tibor Marton je sa 172 kruga zauzeo 11. mesto.

Pored uspeha u opštoj konkurenciji Milan Jarić je imao uspeha i u konkurenciji veterana gde je sa 92 kruga zauzeo prvo mesto i postao prvak Srbije.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3085
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.