Komentara: 0
Pregleda: 2810

Srpkinja u ruskom filmu

19.07.2011. u 18:35h
Izvor: RTV Yueco
Srpkinja u ruskom filmu

Trećeg dana festivala na Paliću prikazan je veliki broj filmova u mnogim selekcijama. Najveću pažnju privukao je ruski film u selekciji “Paralele i sudari” po nazivu Meta. Film govori o naprednoj Rusiji 2020. gde se društvena elita oseća nesrećno zbog stalnog opadanja mladalačke energije, gubitka pokretljivosti i seksualnog apetita.

Viktor, ministar prirodnih resursa, njegova supruga Zoya, domaćica, i njen brat Mitya, TV zvezda, su takođe zaraženi odsustvom želje za životom. Ipak, jednoga dana saznaju da istinski mogu povratiti svoje moći i zadržati mladalački izgled: na Altajskim planinama, kraj mongolske granice, još od sovjetskog doba leži napušteno tajno postrojenje, zvano „Meta“. Jednu od glavnih uloga u filmu igra srpska glumica koja je u Rusiji već 12 godina Danijela Stojanović.

Danas u popodnevnim časovim u bioskopu Eurocinema u okviru selekcije “Novi Poljski film” biće prikazano delo reditelja Pavela Kloca pod nazivom “Uspavanka za pnom pen”. Pavel kaže da jedva čeka premijeru svog filma, jer je oduševljen sa svime što je doživeo na ovom festivalu.

Sutra na letnjoj pozornici u okviru takmičarskog dela možete pogledati standardno dva filma, prvi je “Laponska osmica”, dok je drugi makedonski film “Pank nije mrtav”.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2810
Povezane teme

festival evropskog filma palić

palićki filmski festival

european film festival palic

filmski festival u subotici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.