Komentara: 0
Pregleda: 1424

Spremni za zimu

20.11.2008. u 12:09h
<p>Zimska služba počela je zvanično sa radom 15 novembra i radi do 30 marta naredne godine.Kompanija &ldquo;Vojput&rdquo; vodi računa o regionalnim i magistralnim putevima, koji su podeljeni u tri prioriteta. Kompanija &ldquo;Vojput&rdquo; predstavila je rad Operativnog plana Zimske službe.</p>
Spremni za zimu

Plan definiše punktove za održavanje puteva, prioritete, stepen pripravnosti i uslove za vanredno stanje, kao i organizaciju mehanizacije i radnika u zimskom periodu.

U “Vojputu” kažu da se nadaju da će njihov posao biti naplaćen.Putevi prvog prioriteta se čiste i posipaju mešavinom soli i rizle tako da se omogući obavljanje saobraćaja uz smanjenu brzinu od 60 kilometara na čas, kod puteva drugog prioriteta kolovoz se čisti, posipa rizlom i šljakom, tako da se omogući saobraćaj brzinom na 40 kilometara na čas, dok kod puteva trećeg prioriteta sa kolovoza se uklanja sneg.

Zimska služba održava puteve prvog i drugog reda u dužini od 637 kilometara na severu i zapadu Bačke, od Dunava do Tise.Punktovi zimske službe će i ove godine biti u Subotici, Somboru, Senti i Bačkoj Topoli.Biće angažovano 200 radnika za potrebe službe kako bi se sproveo operativni plan.

Planom je predviđeno da broj mašina i količina soli za posipanje ne mogu u potpunosti obezbediti efikasno uklanjanje snega, pa se očekuje da na kolovozu povremeno bude i snega.U tim uslovima uz ograniučenje brzine kretanja vozila, sigurno je moguće bezbedno odvijanje saobraćaja, kažu u “Vojput-u”.

Postavljeno pre 15 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1424
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.