• Pregleda: 1869

Sprečeno više od 30 pokušaja ilegalnih prelazaka granice

U poslednjoj nedelji novembra, carinici su na Graničnom prelazu "Horgoš" sprečili više od 30 migranata da ilegalno pređu granicu, na sada već dobro prepoznatljivi način, saopšteno je iz Uprave carina.
Sprečeno više od 30 pokušaja ilegalnih prelazaka granice

Scenario je uvek isti, mobilni skener bi u tovaru registrovao ljudske siluete, a potom bi presečena, pa nanovo zalepljena sajla na prikolici kamiona, nepogrešivo odvela carinike do migranata koji pokušavaju na ilegalan način da pređu granicu.

Poslednjeg dana novembra, na graničnom prelazu "Horgoš", u pokušaju da ilegalno pređu granicu sprečeno je devet Avganistanaca u tri kamiona. Tada je najpre u šleperu, koji je prevozio tekstilne proizvode ka Slovačkoj, skener otkrio trojicu migranata, a u dva kamiona, od kojih je jedan prevozio gume za traktore za austrijsko tržište, a drugi disperzivni gel ka Mađarskoj, još šestoricu.

Dan ranije, carinici su na istom graničnom prelazu, u kamionu koji je na relaciji Srbija – Francuska transportovao čeličnu ogradu, otkrili još trojicu državljana Avganistana. Isti broj migranata, toga dana pronađen je i u šleperu sa tovarom četvrtastih cevi, namenjenih mađarskom tržištu.

Na graničnom prelazu "Horgoš" su 27. novembra osujećena još tri pokušaja, u dva kamiona koji su transportovali mirisne osveživače, jedan ka Mađarskoj, a drugi put Austrije. Tada su pronađena četvorica Avganistanaca, među kojima je bio i jedan Iranac, a istog dana je u šleperu, koji je transportovao tovar razne robe ka Slovačkoj, skener otkrio još dvojicu migranata.

Migranata je u dva navrata bilo i 22. novembra na Horgošu. Domaći kamion, natovaren plastičnim kontejnerima za poljsko tržište, prevozio je i trojicu skrivenih Avganistanaca, ali i u šleperu koji je na relaciji Makedonija – Slovačka, među auto-navlakama, prevozio još dvojicu migranata iz te zemlje.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

6
Mirko Odgovori
Pitam se, zasto se ne ustave jos na ulazu za Srbiju?
Mozakss Odgovori
Da ih nasa policija sme kontrolisati na nasoj teritoriji verovatno.nebi se ni ovo desavalo.odu u prihvatni centar,tamo se registruju,i onda sa tim papirom se setaju,putuju gde im volja.policija ne sme tkr ni da ih pipne,jer su ih zastitili ovi bogovi.oni to ocito znaju,jer se ponasaju uglavnom.vecina bahato.kad bi bili u atrogo kontrolisanim.uslovima,manje i problema.ali ajde to recite tetki,tetku,stricu,tati..
Ko zna mozda i mene prozovu i.pitaju za zdravlje za ovaj.komentar..
DRAPO Odgovori
Jel' odlaze ? PUŠTAJ !!!
Marina Odgovori
Kako to da ih pronalaze Madjari, kada se skenira na nasoj granici vec?
SANGVINI Odgovori
Da scenario je isti svaki put... Zašto onda nećemo da šaljemo ove "efikasne" carinike dole pa da spreče ulazak tih migranata u našu zemlju? Da li uopšte postoji pravni osnov za ovo što carinici sprečavaju izlazak izbeglica na severu? Postupaju li nepravilno? Osvetlite me, molim Vas.
Joso Zica Odgovori
migrant ili vojska. pa previse nas je vec na planeti a planeta zemlja je mala za sve ljude. zato se sprema nesto .pogotovo sa svim ovim migrantima koji nece a I nemaju sta da rade. ko ce nas sve nahraniti pitanjeje koje ce uskoro se postaviti. toliko ce nas biti da nas vise nece moci ni nahraniti. a ni vozaca vise nece biti pa ni hranu nam nece imati ko dostavljati. kad ovoliko dujo moraju da cekaju na granici.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.