• Pregleda: 5979

Sprečeno krijumčarenje oružja

Sprečeno krijumčarenje oružja

Na graničnom prelazu Horgoš sprečen pokušaj krijumčarenja tri optička nišana i četiri vazdušne puške. Protiv vozača u čijim kolima je pronađeno oružje, pokrenut prekršajni postupak.

Carinici su, u saradnji sa graničnom policijom, na graničnom prelazu Horgoš sprečili pokušaj krijumčarenja tri optička nišana i četiri vazdušne puške, saopštila je Uprava carine.

Kako je navedeno, vozilo marke ''alfa romeo 156'', subotičkih registarskih oznaka, kojim je upravljao srpski državljanin iz Subotice našlo se u traci predviđenoj za putnike koji nemaju ništa da prijave carinskoj kontroli, što su vozač i suvozač potvrdili.

Carinik je pregledom vozila ispod suvozačevog sedišta pronašao tri optička nišana marke "rajfl skoup".

Ispod zadnjeg sedišta pronađena su četiri kundaka za vazdušne puške marke B3-3 kalibra 4,5 mm bez serijskih brojeva, a ispod prednjeg levog blatobrana, pored motora, otkrivene su i četiri pripadajuće puščane cevi.

Protiv vozača je pokrenut prekršajni postupak pred nadležnim sudom, dok su puške i nišani privremeno zadržani, navedeno je u saopštenju.

Izvor: RTS

povezane teme

1
Caruga Odgovori
Woooooow, vazdusna puska oruzje?!?! E ne nosim ja vise moju pracku preko grane :-)
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.