Komentara: 0
Pregleda: 2226

Sprečen šverc lekova i cigareta

14.09.2010. u 18:37h
Izvor: RTV
Sprečen šverc lekova i cigareta

Carinici na graničnom prelazu Kelebija sprečili su dva pokušaja krijumčarenja cigareta i lekova za potenciju, saopštila je danas Uprava carina.

Detaljnim pregledom autobusa nemačkih registarskih oznaka, koji je saobraćao na liniji Srbija - Švedska, otkriveno je 95 pakovanja "Cialis" tableta za potenciju, nakon što su putnici i vozači izjavili da nemaju ništa da prijave za carinjenje.

Vozač Z.N, protiv koga je pokrenut prekršajni postupak, je izjavio da je torbu sa tabletama primio od izvesnog Albanca u Beogradu, kako bi je predao njegovom rođaku u Švedskoj.

Vrednost tableta procenjena je na oko 152.000 dinara.

Na graničnom prelazu Kelebija sprečen je i pokušaj iznošenja 410 paklica cigareta sa akciznim markicama Srbije.

Cigarete raznih robnih marki "marlboro", "vest", "bond" crveni, "guluas" i "klasik", pronađene su prilikom detaljnog pregleda autobusa nemačkih registarskih oznaka u dve putne torbe i jednoj platnenoj kesi.

Protiv putnika, koji se tek posle otkrivanja cigareta javio kao vlasnik torbi, kod nadležnog suda je pokrenut prekršajni postupak, navodi se u saopštenju.

 

Izvor: RTV
Postavljeno pre 13 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2226
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.