Komentara: 1
Pregleda: 2868

Sprečen šverc

29.09.2009. u 15:43h
Izvor: RTV Yueco
Sprečen šverc

Carinski službenici su tokom vikenda na teritoriji carinarnice Subotica sprečili nekoliko pokušaja krijumčarenja, saopštila je danas Uprava carina.

Na ulaznoj strani graničnog prelaza Horgoš 26. septembra su u autobusu nemačkih registarskih oznaka pronađene dve violine marke "Georg Bervanger" i violončelo bez oznaka na sebi. Dva muzička instrumenta su bila sakrivena u zadnjem delu prtljažnog prostora, dok je jedna violina pronađena iznad sedišta putnika. Uz jednu od violina pronađena je i deklaracija sa cenom od 15.000 evra, dok će za druga dva muzička instrumenta procena vrednosti biti naknadno izvršena.

Na izlaznoj strani graničnog prelaza Bajmok istog dana sprečena su dva pokušaja krijumčarenja cigareta i tom prilikom je u dva putnička automobila pronađeno ukupno 288 boksova cigareta. U prvom slučaju je u automobilu mađarskih registarskih oznaka pronađeno 200 boksova cigareta "memfis klasik" i "memfis eir blu". Boksevi su bili sakriveni u specijalno napravljenim bunkerima u prostoru rezervoara, ispod klupe zadnjeg sedišta do vrata koja zatvaraju gepek, ispod tapacirunga kojim je zatvoren prostor naslona zadnjeg sedišta i prostor gepeka, u šupljini maske zadnjeg i prednjeg branika i hladnjaka.

U drugom slučaju je u automobilu mađarskih registarskih oznaka, u prostoru za rezervni točak i prtljažnom delu automobila, otkriveno 88 boksova različitih vrsta cigareta, navedeno je u saopštenju Uprave carine.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 5 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2868
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.