Komentara: 1
Pregleda: 4420

Sprečen šverc halucinogenih pečurki i alkoholnih pića

30.08.2010. u 19:02h
Izvor: RTV Yueco
<p>Carinici, u saradnji sa pograničnom policijom, na graničnom prelazu Kelebija sprečili poku&scaron;aj krijumčarenja pečuraka sa halucinogenim dejstvom, opreme za uzgajanje marihuane i ma&scaron;ine za tetoviranje.</p>
Sprečen šverc halucinogenih pečurki i alkoholnih pića

Putnik D. M, državljanin Islanda srpske nacionalnosti sa prebivalištem u Luksemburgu, prilikom ulaska u zemlju za carinjenje je prijavio dva polovna motocikla i polovne delove za njih, kao i police marke "Ikea", međutim, pregledom vozila marke "Volvo" sa prikolicom otkrivena je mašina za tetoviranje i 15 grama gljiva "Psilocybe Atlantis" za koje se sumnja da su vrsta narkotika.

Mašina i gljive nađene su u vozilu, u plastificiranom koferu u kome su se nalazile lične stvari, a pregledom prikolice, između prijavljenih motocikala, pronađena je oprema (reflektori, pvc saksije, ispitivači ph vrednosti i dr) i priručnik za uzgajanje marihuane.

Gljive "Psilocybe Atlantis" pripadaju grupi takozvanih magičnih tartufa koje spadaju u posebnu vrstu narkotika, a prvi efekti su vidljivi nakon samo deset minuta ili najviše do sat vremena nakon konzumiranja.

Takođe, carinici graničnog prelaza Horgoš sprečili su pokušaj krijumčarenja 127 flaša alkoholnih pića, čija je vrednost procenjena na oko 215.000 dinara.

Prilikom kontrole automobila koji je vozio, carinici su u prtljažniku ispod ličnih stvari i u prostoru za rezervni točak pronašli veliku količinu neprijavljenog alkohola, prenosi Tanjug. Prekršajni postupak biće pokrenut protiv suvozača, švedskog državljanina turskog porekla, koji je priznao da je vlasnik pića

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 8 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 4420
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.