Komentara: 4
Pregleda: 3862

Sprečen pokušaj krijumčarenja veće količine lekova

30.10.2014. u 16:39h
Izvor: Subotica.com
Na graničnom prelazu Kelebija carinici su tokom jučerašnjeg dana kontrolom autobusa koji saobraća na redovnoj liniji Beograd – Amsterdam, osujetili pokušaj britanskog državljanina da prokrijumčari razne vrste lekova iz Srbije, stoji u saopštenju Uprave Carina.
Sprečen pokušaj krijumčarenja veće količine lekova

Preko 1000 raznih ampula među kojima su najbrojniji bili ženski hormoni poput  „Pregnyl“, „Primobolan – depot “, „Clomifene“, muški hormon „Trenbolin“, zatim steroidi „Omnadren“ kao i nešto manje vitamina „OHB 12“ i antibiotika „Doksiciklin“ carinici su pronašli u koferu pomenutog 43- godišnjeg Britanca.

Naime, carinici su detaljno kontrolisali ceo autobus, a neke od putnika zamolili da izađu napolje i iznesu svoje stvari među kojim je bio i pomenuti putnik. Nakon što su mu pregledali kofer i pronašli lekove pitali su ga zašto ih nije prijavio na šta je on odgovorio da nije znao da to treba da uradi jer ih je kupovao isključivo za ličnu upotrebu zbog znatno niže cene na Balkanu nego u zemlji gde on živi.

Sprečen pokušaj krijumčarenja veće količine lekova

Tom prilikom je opisao i svoje kružno putovanje jer je pre Beograda bio u mnogim drugim mestima. Rekao je da je najpre sleteo u Istanbul, a da je zatim nastavio put Sofije, Niša i Beograda gde je napravio dvodnevnu pauzu pre nego što je ušao u autobus za Amsterdam, dodavši da je baš kako je putovao tako i lekove kupovao. Pa je tako „Primobolan“ kupio u Istanbulu, „ Omanadren“ u Sofiji a „ Pregnyl u Nišu.

Protiv putnika je pokrenut prekršajni postupak, a ampule su privremeno zadržane do okončanja prekršajnog postupka.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 4 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 3862
Povezane teme

zaplena

krijumčarenje robe

granični prelaz kelebija

uprava carina

zaplena narkotika

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.