• Pregleda: 3536

Sprečen pokušaj krijumčarenja veće količine lekova

Na graničnom prelazu Kelebija carinici su tokom jučerašnjeg dana kontrolom autobusa koji saobraća na redovnoj liniji Beograd – Amsterdam, osujetili pokušaj britanskog državljanina da prokrijumčari razne vrste lekova iz Srbije, stoji u saopštenju Uprave Carina.
Sprečen pokušaj krijumčarenja veće količine lekova

Preko 1000 raznih ampula među kojima su najbrojniji bili ženski hormoni poput  „Pregnyl“, „Primobolan – depot “, „Clomifene“, muški hormon „Trenbolin“, zatim steroidi „Omnadren“ kao i nešto manje vitamina „OHB 12“ i antibiotika „Doksiciklin“ carinici su pronašli u koferu pomenutog 43- godišnjeg Britanca.

Naime, carinici su detaljno kontrolisali ceo autobus, a neke od putnika zamolili da izađu napolje i iznesu svoje stvari među kojim je bio i pomenuti putnik. Nakon što su mu pregledali kofer i pronašli lekove pitali su ga zašto ih nije prijavio na šta je on odgovorio da nije znao da to treba da uradi jer ih je kupovao isključivo za ličnu upotrebu zbog znatno niže cene na Balkanu nego u zemlji gde on živi.

Tom prilikom je opisao i svoje kružno putovanje jer je pre Beograda bio u mnogim drugim mestima. Rekao je da je najpre sleteo u Istanbul, a da je zatim nastavio put Sofije, Niša i Beograda gde je napravio dvodnevnu pauzu pre nego što je ušao u autobus za Amsterdam, dodavši da je baš kako je putovao tako i lekove kupovao. Pa je tako „Primobolan“ kupio u Istanbulu, „ Omanadren“ u Sofiji a „ Pregnyl u Nišu.

Protiv putnika je pokrenut prekršajni postupak, a ampule su privremeno zadržane do okončanja prekršajnog postupka.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

4
Daddy Odgovori
"Za licnu upotrebu"
zoran Odgovori
Da li ima racun da je kupio legalno?
U cemu je onda proble???
daki Odgovori
a na ulazu sto sleperi ulaze na teretnom delu sa svacim niko nista nepreduzima
city woman Odgovori
nije platio unapred
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.