Komentara: 2
Pregleda: 5096

Sprečen pokušaj krijumčarenja cigareta i garderobe

23.05.2018. u 18:06h
Izvor: Subotica.com
U saradnji sa policijom, carinici su juče, na izlazu graničnog prelaza "Bački Vinogradi", zaplenili skoro 550 paklica cigareta bez akciznih markica, dok su na ulazu graničnog prelaza "Horgoš", u dva navrata sprečili krijumčarenje ženske garderobe za letnju sezonu.
Sprečen pokušaj krijumčarenja cigareta i garderobe

Na graničnom prelazu "Bački Vinogradi", prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu stigao 38-godišnji srpski državljanin mađarskog porekla, koji je na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi, odgovorio odrično.

Međutim, detaljan pregled automobila otkrio je tajni tovar, i to u rezervoaru, ispod zadnjeg sedišta. Reč je o cigaretama bez akciznih markica, tačnije 240 paklica "art slima" i više od 200 kutija "ašime".

Sprečen pokušaj krijumčarenja cigareta i garderobe

Istog dana, na graničnom prelazu "Horgoš", na red za carinsku kontrolu je stigao 53-godišnji crnogorski državljanin sa suprugom. rekavši da nemaju ništa da prijave, automobil je ipak odvojen za detaljan pregled.

U koferima u gepeku, pronađeno je skoro 100 italijanskih kupaćih kostima "leonardo", "helou bikini", "D&M", ali i oko 700 marama bez robnih marki.

Još jedan putnik, državljanin Srbije, takođe je pokušao da preveze neprijavljenu robu. U dva kofera u gepeku, ali i na zadnjem sedištu u četiri džaka, nalazilo se oko 450 komada ženskih odevnih predmeta, koji su bili prekriveni ličnim stvarima putnika.

Najviše je bilo bluza oko 150, skoro 100 sakoa, više od 70 haljina, 30 suknji, gotovo 60 tunika i više od 40 kompleta.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 11 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 5096
Povezane teme

granični prelaz horgoš

granični prelaz Bački Vinogradi

krijumčarenje robe

uprava carina

carina

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.