Komentara: 1
Pregleda: 2690

Sportsko društvo "Jovan Mikić Spartak" proglasilo najbolje u 2018. godini

14.12.2018. u 09:17h
Izvor: Subotica.com
Sportsko društvo železničar „Spartak ” proglasilo je po treći put najbolje sportiste u seniorskoj konkurencji među svojim članicama u 2018. godini i na prigodnoj svečanosti koja je održana u hotelu „Patria“, Milan Vučković predsednik SDŽ „Spartak“ i Iso Planić predsednik skupštine SDŽ "Spartak“ su uručili priznanja odabranima.
Sportsko društvo "Jovan Mikić Spartak" proglasilo najbolje u 2018. godini

Velikih promena u odnosu na prošlu godinu među dobitnicima priznanja nije bilo. Davor Štefanek, rvač Spartaka  i ove godine izabran je za najboljeg sportistu. Najbolja sportistkinja je Violeta Slović, kapiten Ženskog fudbalskog kluba „Spartak“, dok je priznanje za najbolji klub iz porodice SDŽ „Spartak“ dobio Fudbalski klub „Spartak Ždrepčeva krv“.

Davor Štefanek, rvač Spartaka, proglašen je za najboljeg u konkurenciji sportista. Štefanek je osvajač srebrne medalje na Svetskom prvenstvu u 2018. godini održanom u Budimpešti, a priznanje najboljeg sportiste pripalo mu je po treći put.  

- Pre godinu dana smo bili na ovom istom mestu. Tada sam rekao da ja volim da dobijam priznanja, ali naravno kada ih zaslužim. Drago mi je kada dobijem bilo koju nagradu, a posebno mi je ova vredna, jer je od moje porodice. Hvala svima koji misle na sportiste, jer nam znači da neko prati i nagradi ono što mi radimo cele godine. Subotica jeste grad sportova, hvala lokalnoj samoupravi koja pomaže u razvoju infrastrukture, nadam se da ćemo u skorije vreme u Subotici dobiti novu halu. Ovaj grad to zaslužuje. Hvala i mom treneru Sretenu Damnjanoviću koji je uz mene i ima snage i živaca da mi pomaže. Kao predsednik Sportskog saveza mogu da obećam da ćemo i naredne godine uraditi mnogo stvari za dobrobit sporta u Srbiji, a moj zadatak kao rvača je da se dobro pripremim, da uzmem olimpijsku normu, pa da se na Olimpijskim igrama u Tokiju uz medalju oprostim od rvanja. Biće mi teško, rvanje mi je „pod kožom“, ali i drago ako vidim da iza mene dolaze neki novi vrhunski sportisti koji će u Subotici, ali i Srbiji, uzimati svetske i evropske medalje – rekao je Štefanek

U konkurenciji seniorki priznanje najboje pripalo je Violeti Slović, kapitenu Ženskog fudbalskog kluba "Spartak" i reprezentatativki Srbije, čiji je takođe kapiten. Slovićeva uspešno brani boje Spartaka još od 2010. godine. Sa "golubicama" je osvojila osam šampionskih titula i šest u Kupu. Ove sezone Subotičanke su odbranile titulu najboljih u državi. Igrale Ligu šampiona i na najbolji način reprezentovale grad Suboticu i Srbiju.

- Hvala ljudima iz SDŽ „Spartak“ na ovoj nagradi, srećna sam zbog toga, pogotovo jer znam da nije bilo lako „odbraniti“ ovo priznanje. Kao i uvek, to je samo još jedan motiv, kako za mene, tako i celu ekipu. Iza nas je možda jedna od najtežih, ali najlepših godina – istakla je Slovićeva, kapiten devetostrukog prvaka države u ženskom fudbalu

Sportsko društvo "Jovan Mikić Spartak" proglasilo najbolje u 2018. godini

Za najbolji kolektiv u 2018. godini proglašen je Fudbalski klub „Spartak ždrepčeva krv“. Minule sezone Subotičani su ostvarili veliki uspeh. Prvenstvo Srbije su okončali na četvrtoj poziciji i obezbedili učešće na međunarodnoj sceni. U Ligi Evrope stigli su do trećeg kola kvalifikacija gde ih je zaustavio švedski Bronbi. Nagradu u ime FK "Spartak" primio je direktor Milan Veljković.

- Ovo priznanje nam veoma znači, prepoznat je rad i trud, kao i istorijski uspeh u Evropi ove godine. Trenutno to stanje na tabeli ne najavljuje, ali se nadamo da ovakav uspeh možemo da ponovimo i naredne godine. Imamo sada mnogo bolje uslove za rad, hvala svima koji su pomogli u realizaciji ovog projekta, lokalnoj samoupravi, AP Vojvodini i Republici Srbiji. Teren je sada odličan, nadam se da će naredne godine biti evropskih mečeva u Subotici – poručio je Veljković.

Član Gradskog veća za  sport i omladinu, Nemanja Simović, pozdravio je prisutne i čestitao dobitnicima. Simović je pohvalio sportiste, ali i sportske radnike i trenere koji po pravilu ostaju zaboravljeni. Naglasio da je na svima zajedno obaveza da se stvore uslovi za rad i izneo nekoliko detalja o planovima oko ulaganja u sport i sportske objekte u Subotici.

- U Subotici nikada nisu bili sporni sportski rezultati, a naša obaveza je da radimo na izgradnji nove sportske infrastrukture. Ove godine je urađeno dosta, atletska staza je nova, takođe i teren za fudbal na Gradskom stadionu, a u toku je izrada projekta sa izgradnju novih tribina na ovom objektu. Pre toga je postavljen novi balon na bazenu u Dudovoj šumi, postavljena je i klimatizacija u Hali sportova, a tu je i niz radova na brojnim terenima, kako u školama, tako i na Paliću, u Aleksandrovu... Nećemo se tu zaustaviti, i 2019. godina će biti godina velikih infrastrukturnih objekata da se našim sportistima obezbede što bolji uslovi za rad, da budemo ponosni i dalje na njihove rezultate – istakao je Simović.

Prisutne je pozdravio i Goran Marinković, generalni sekretar Sportskog saveza Srbije.

- Kao Subotičanin znam da je SDŽ "Spartak" najbrojnije u Srbiji, a ove nagrade nose veliku težinu, pogotovo što se biraju najbolji među najboljima – rekao je Marinković i čestitao dobitnicima.

Prisutne je obratio i Milan Vučković predsednik Sportskog društva „Spartak” i uručio nagrade u društvu Ise Planića, predsednika Skupštine SDŽ "Spartak".

- Ovo je već naša mala tradicija u porodici „Spartaka“. Pokušavamo da nagrade nešto znače, ne delimo ih previše, već samo oni koji se zaista istaknu u jednoj godini. Nije bilo velikih promena, dobitnici u pojedinačnom delu su isti kao i prošle godine, dok je dileme bilo u izboru najboljeg kluba, u najužoj konkurenciji bili su fudbaleri i fudbalerke Spartaka – rekao je Vučković

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 4 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 2690
Povezane teme

fudbalski klub spartak

ženski fudbalski klub spartak

nemanja simović

rvanje

rvanje grčko rimskim stilom

rvački klub spartak

davor štefanek

najbolji sportisti subotice

sportsko društvo spartak

sportsko društvo železničara spartak

goran marinković

violeta slović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.