Komentara: 0
Pregleda: 2215

Sportski smer i ove godine u Gimnaziji "Svetozar Marković"

08.06.2023. u 10:30h
Izvor: Subotica.com
Gimnazija "Svetozar Marković" i ove godine upisuje đake na sportski smer namenjen deci kojoj su sportska karijera i obrazovanje podjednako važni.
Sportski smer i ove godine u Gimnaziji "Svetozar Marković"

Biće upisano ukupno 20 đaka koji će nastavu pohađati na srpskom jeziku, a zainteresovani mogu predati dokumentaciju od 8. do 10. juna, u periodu od 8 do 16h, u Sekretarijatu Gimnazije.

Sportski smer i ove godine u Gimnaziji "Svetozar Marković"Ovaj smer mogu upisati đaci koji su položili završni ispit i potrebno je da dostave potvrdu o članstvu u nekom sportskom klubu. Ta potvrda mora biti izdata od strane granskog sportskog saveza (npr. fudbaleri iz FSS). Učenici koji su članovi reprezentacije i koji su ostvarili značajne rezultate na državnim, evropskim i svetskim takmičenjima dobijaju i 10 dodatnih bodova - objašnjava profesor Ljubomir Jotanović, budući razredni starešina spotskog smera - Očekujemo učenike koji će, pre svega, biti gimnazijalci, a ne samo sportisti. To zahteva posebno organizovanje. Program je koncipiran tako da đaci po završetku škole mogu da upišu bilo koji fakultet.

Gimnazija "Svetozar Marković" prošle godine upisala je prvu generaciju đaka na ovaj smer i, kako ističu profesori, raspored časova je u potpunosti prilagođen njihovim sportskim obavezama.

Sportski smer i ove godine u Gimnaziji "Svetozar Marković"- Oni idu u međusmenu, tako da je sve prilagođeno njihovim jutarnjim i večernjim treninzima. Čak smo vodili računa i o tome da učenici koji nisu iz Subotice i stanuju u domu stignu na ručak, a njima se toleriše kašnjenje od 5 do 10 minuta - priča profesorka Andrijana Nedeljković razredni starešina prvog sportskog odeljenja - Moram da naglasim da deca ovde moraju da uče, jer smo mi ipak gimnazija i imamo zahteve i kriterijume ispod kojih ne možemo da idemo. Učiti i biti vrhinski sportista zahteva ozbiljnost, posvećenost i jako dobru organizaciju. U prvoj generaciji imamo sjajnu decu, koja su uspela sve to da usklade, a ima i dece koja se nisu snašla.

Gimnazijalac i vrhunski sportista Maša Kostić prvu godinu završila je sa odličnim uspehom, kako kaže na početku je bilo teško, ali je uspela da se snađe i uskladi sve obaveze.

Sportski smer i ove godine u Gimnaziji "Svetozar Marković"Treniram plivanje već 10 godina i profesori imaju razumevanja za moju sportsku karijeru. Vrlo su korektni i izlaze u susret, tako da mogu da treniram i da se posvetim sportu, a da ne izostajem sa nastave. Razred je odličan, lepo smo se uklopili - priča Maša - Ima puno obaveza, ali sam se dobro organizovala pa sve postižem.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 meseci i 2 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 2215
Povezane teme

gimnazija svetozar marković

sportisti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.