Komentara: 3
Pregleda: 2030

Sportska dešavanja za vikend

06.05.2022. u 13:00h
Izvor: Subotica.com
Tokom predstojsećeg vikenda, počevši od današnjeg popodneva, ljubitelji sporta u Subotici biće u prilici da prate nadmetanja u rvanju, fudbalu, rukometu i jedrenju.
Sportska dešavanja za vikend

RVANJE

U Hali sportova, u organizaciji Rvačkog kluba “Spartak“, održaće se 16. Međunarodni turnir „Refik Memišević – Brale“, u rvanju grčko rimskim stilom. Tradicionalni turnir koji se održava u znak sećanja na jednog od najboljih rvača Spartaka održaće se u subotu gde će nastupiti oko 80 takmičara iz Srbije, Mađarske, Hrvatske i Slovenije. 

Prošle godine pobednik Memorijala u ekipnom plasamnu bila reprezentacija Hrvatske, dok je trofej za najboljeg rvača u Braletovj kategoriji 110kg otišao u ruke Artura Sarkisijana iz Češke.
Svečano otvaranje turnira zakazano je za 16 i 30.

RUKOMET

Rukometaši Spartaka u petak od 17 časova u Hali sportova dočekuju Jugović iz Kaća u okviru poslednjeg kola plejauta Arkus Superlige Srbije. Subotičani su ove sezone pružili loše partije koje su ih pozicionirale u samo začelje, a i igrom kroz plejaut nisu uspeli da se izbore za mesto koje bi im osiguralo opstanak u eliti. Poslednji meč sa Kaćanima i da upiše Spartak pobedu ne može mnogo promeniti, ali promenom i odlukom da samo dva tima napuste Superligu postoji mogućnost da se i naredne sezone u Subotici igra rukomet u najvišem rangu takmičenja.  

FUDBAL

Muški seniorski tim Spartaka u nedelju od 17 časova na Gradskom stadionu dočekuje Kolubaru iz Lazarevca, u okviru 5. kola plejauta Superlige.

Nakon prvog tima Ženskog fudbalskog kluba „Spartak“ i B tim se okitio šampionskom titulom Prve lige Srbije i od naredne sezone će Subotica u najvišem rangutakmičenja imati dva predstavnika. Povodom osvojene titule „golubicama“ će u subotu u 16 časova na Gradskom stadionu biti uručen šampionski pehar pred početak utakmice četvrtfinala Kupa Srbije gde Subotičanke dočekuju Mašinac iz Niša.

JEDRENJE

Otvoreni kup Jugoistočne Evrope za klasu optimist (SEEOOC - South East Europe Open Optimist Cup) ove godine se održava se po 15. put, od 6. do 8. maja na Paliću. U petak od 10 i 30 biće svečano otvorena Internacionalna regata u jedrenju za klasu „OPTIMIST“. Učesnici SEEOOC 2022 regate će biti mladi takmičari iz Makedonije, Crne Gore, Slovačke i Srbije.

SEEOOC regatu organizuje Jedriličarski klub "Palić", u saradnji sa Jedriličarskom savezom Srbije i Jedriličarskim savezom Vojvodine, uz pokroviteljstvo Ministarstva omladine i sporta, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, Grada Subotice i brojnih drugih prijatelja regate.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 3 dana
Komentara: 3
Pregleda: 2030
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.