Komentara: 0
Pregleda: 1265

Sporazum SUBNOR-a i mađarskog udruženja antifašista

09.10.2009. u 15:48h
Izvor: RTV
Sporazum SUBNOR-a i mađarskog udruženja antifašista

U Subotici je danas potpisan sporazum o saradnji Udruženja antifašista Mađarske i Republičkog odbora Saveza udruženja boraca narodnooslobodilačkog rata (SUBNOR) Srbije.

Sporazum je potpisao predsednik SUBNOR-a Srbije Slavko Popović i predsednik antifašista Mađarske i potpredsednik Svetske organizacije antifašista Hanti Vilmoš.

Cilj svih antifašista u svetu je borba protiv neonacista i svih oblika fašizma, jer ne sme biti netrpeljivosti i neprijateljstva među nacijama, rekao je Vilmoš.

On je izrazio zabrinutost što ekstremna desnica zauzima sve veći prostor u Evropi i pozvao demokratske snage da se tome odlučno suprotstave.

Subotica će sutra, polaganjem venaca na Spomenik žrtvama fašizma, spomen-kompleks palim borcima, na pravoslavnom groblju u Dudovoj šumi, i svečanom sednicom Gradske skupštine, obeležiti 10. oktobar - Dan oslobođenja Subotice u Drugom svetskom ratu.

Izvor: RTV
Postavljeno pre 14 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1265
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.