Komentara: 3
Pregleda: 2797

Sporazum o prekograničnoj saradnji na zaštiti prirode

20.12.2013. u 17:40h
Izvor: RTV Yueco
U Gradskoj kući potpisan je sporazum o saradnji između JP "Palić Ludaš" i Nacionalnog parka Kiškunšag iz Mađarske. Reč je o nastavku saradnje na zaštićenim područjima sa obe strane granice. Ideja o prekograničnoj saradnji između Mađarske i Srbije u ovom regionu je nastala 80-tih godina kroz dugogodišnju saradnju zaštitara prirode iz Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode, upravljača zaštićenih područja i kolega nacionalnog parka Kiškunšag.
Sporazum o prekograničnoj saradnji na zaštiti prirode

Potpisani sporazum obuhvata nastavak saradnje između “Palić Ludaša” i Nacionalnog parka “Kiškunšag”. Saradnja ove dve kuće je profilisana od 2004.godine, potpisivanjem Sporazuma o saradnji, sa kojim je unapređena saradnja po pitanju zaštite prirode na terenu.Razmenjivani su stručni saradnici i čuvari zaštićenih područja, a radili su i na istraživanju slepog kučeta, šafranjike i razmene iskustva.

Vlada Vojvodine podržava sve prekogranične projekte, a saradnja sa Mađarskom na tom polju daje sjajne rezultate. Realizovano je 86 odsto prekograničnih projekata u Vojvodini.

Najveći domet saradnje bio je u prvom krugu INTEREEG programa susedske saradnje 2006.godine, kada se u okviru projekta izgradio vizitorski centar Ludaš. Saradnja će ubuduće da se ogleda u usklađivanju aktivnosti čuvarskih službi koja se obavlja uz granicu, zatim usaglašavanje aktivnosti praćenja zaštićenih vrsta, kao i izrada i realizacija prekograničnih zajedničnik konkursnih projekata.

Izvor: RTV Yueco
Saradnja između JP "Palić Ludaš" i Nacionalnog parka Kiškunšag iz Mađarske Saradnja između JP "Palić Ludaš" i Nacionalnog parka Kiškunšag iz Mađarske Saradnja između JP "Palić Ludaš" i Nacionalnog parka Kiškunšag iz Mađarske Saradnja između JP "Palić Ludaš" i Nacionalnog parka Kiškunšag iz Mađarske Saradnja između JP "Palić Ludaš" i Nacionalnog parka Kiškunšag iz Mađarske Saradnja između JP "Palić Ludaš" i Nacionalnog parka Kiškunšag iz Mađarske Saradnja između JP "Palić Ludaš" i Nacionalnog parka Kiškunšag iz Mađarske Saradnja između JP "Palić Ludaš" i Nacionalnog parka Kiškunšag iz Mađarske
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 4 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 2797
Povezane teme

jezero ludaš

jp palić ludaš

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.