Komentara: 0
Pregleda: 2199

Spomen česma osvajačima olimpijskih medalja

29.07.2008. u 13:22h
Izvor: Subotica.com
Spomen česma osvajačima olimpijskih medalja

Na centralnom šetalištu na Radijalcu svečano je otkrivena spomen česma subotičkim sportistima, osvajačima medalja na olimpijskim igrama u prethodnom periodu. U znak sećanja i zahvalnosti prema njima česmu je gradu poklonila porodica Bardić i udruženje građana "Zagrad".

Pored mnogih sportskih radnika i bivših sportista iz Subotice na svečanoj ceremoniji su bili i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Ivan Ćurković kao i generalni sekretar Predrag Manojlović. Česmu su svečano otkrili Ivan Ćurković i Đula Mešter - olimpijski odbojkaš sa dve medalje, rodom iz Subotice.

Subotičani osvajači olimpijskih medalja su bili: OGNJANOV TIHOMIR - fudbal - SREBRO (Helsinki, 1952.), MARAVIĆ DUŠAN - fudbal - ZLATNA (Rim, 1960.),PETKOVIĆ MOMIR - rvanje - ZLATNA (Montreal, 1976.), REFIK MEMIŠEVIĆ - rvanje - SREBRO (Los Anđeles, 1984.), ELEONORA WILD ĐOKOVIĆ - košarka - SREBRNA (Seul, 1988.), MEŠTER ĐULA - odbojka - ZLATNA (Sidnej, 2000.) i BRONZANA (Atlanta, 1996.), BOJANA RADULOVIĆ - rukomet - SREBRNA (Sidnej, 2000.) i JOŠKA TAKAČ - fudbal - SREBRNA (London, 1948.)

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 15 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2199
Povezane teme

refik memišević brale

olimpijska česma

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.