• Pregleda: 2105

SPO i SBB kritikuju rebalans budžeta

SPO i SBB kritikuju rebalans budžeta

Predsednici gradskog odbora Srpskog pokreta obnove i Saveza bačkih Bunjevaca oštro su kritikovali nedavno usvojeni rebalans gradskog budžeta i najave mogućeg novog zaduživanja grada za izgradnju infrastrukture.

Predsednik gradskog odbora Srpskog pokreta obnove Stevica Drčić, između ostalog, podsetio je usvojeni rebalans usklađen sa zakonom o finansiranju lokalne samouprave, koji predviđa da umesto 40, lokalna samouprava dobija 80% od zarada zaposlenih, ali i izneo stav da taj novac, 186 miliona dinara, nije dalje usmeren na dalju decentralizaciju, odnosno ka Mesnim zajednicama. Drčić je takođe kritikovao iznos sredstava namenjen socijalnoj zaštiti, za koji smatra da bi trebao biti viši.

Na istoj press konferenciji, predsednik Saveza bačkih Bunjevaca Mirko Bajić oštro se usprotivio najavljenoj mogućnosti dodatnog zaduživanja grada Subotica za izgradnju kanalizacione mreže i kritikovao najavljeno zaustavljanje gradnje bazena u Dudovoj šumi zbog gradnje novog bazena na Prozivci. Bajić je rekao da je još ranije upozoravao na razlog koji je naveden kao obrazloženje odluke o odustajanju od gradnje bazena u Dudovoj šumi, a to je skupo održavanje, ali da tada nije naišao na razumevanje već na šikaniranje.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

2
Slobo Odgovori
E vala svaka vam je ka njegoševa...
Pajo Bencik Odgovori
To je istina...I kad pricao da ne triba rusit pozoriste bilo je Mirko laprda i Mirko budala a sad?Dva miliona misecno samo odrzavanje zidova pa vidite...
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.