Komentara: 4
Pregleda: 6402

Specijaliteti italijanske kuhinje na više lokacija u Subotici

19.11.2017. u 11:29h
Izvor: Subotica.com
Manifestacija "Nedelja italijanske kuhinje u svetu" obeležava se od 20. do 26. novembra u više od 1.000 gradova sveta, a od ove godine je u našoj zemlji pored Beograda, obeležavaju Novi Sad i Subotica.
Specijaliteti italijanske kuhinje na više lokacija u Subotici

U Subotici će tokom "Nedelje italijanske kuhinje" sugrađani imati priliku da u piceriji "Denis" pored standardnog menija, probaju i jela sa posebnog menija na kojem će se nalaziti italijanski specijaliteti. Zatim će se u kafeu "Hausbrandt", zaljubljenicima u italijansku hranu pripremati doručak, paste, pice i salate posebno pravljene po italijanskim receptima, a imaće i prilike da probaju deserte i pića pravljena po uzoru na italijanske kafiće.

Italijanski meni ručak, uz prezentaciju italijanske kuhinje, druženje i posetu počasnog vicekonzula Italije, organizovaće se 23. novembra u Domu za stare "Vila Ancora". U Hotelu "Galleria", 26. novembra u Balskoj dvorani, u sklopu redovnog nedeljnog ručka, sugrađani će imati prilike da probaju i italijanske specijalitete. Za ovaj događaj su obavezne rezervacije, koje se vrše u hotelu.

- Ova inicijativa poprima izuzetan značaj u Srbiji, gde je tradicija italijanskog kulinarstva naročito cenjena. Te nedelje poseban akcenat se stavlja na valorizaciju italijanske kulinarske veštine i mediteranske ishrane, koja ujedno Italiju čini jednom od najzdravijih zemalja u svetu. Sigurni smo da će ova lepa manifestacija učiniti da još više približimo italijansku kulturu i tradiciju ovom gradu, kao i da ćemo svi mi zajedno uživati u njoj - kaže Karmin Taralo, predsednik Italijanskog kulturnog centra "Piazza Italia" i počasni  vicekonzul Italije u Subotici.

Osim uživanja u italijanskim specijalitetima, organizovaće se i jezička radionica i prezentacija na temu italijanske kuhinje u OŠ "Sonja Marinković" i Muzičkoj školi.

Ovu manifestaciju u Srbiji organizuje Ambasada Italije u Beogradu, u saradnji sa Komorom italijansko-srpskih privrednika, Italijanskom agencijom za spoljnu trgovinu, Udruženjem italijanskih privrednika u Srbiji, Italijanskim institutom za kulturu, Počasnim konzulatom Italije u Subotici i Kulturnim centrom "Piazza Italia" iz Subotice, uz podršku srpskih i italijanskih sponzora.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 5 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 6402
Povezane teme

italijanski kulturni centar piazza italia

vicekonzulat italije u subotici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.