• Pregleda: 2368

Spartakovi omladinci osvojili košarkaški turnir u Mađarskoj

Omladinski košarkaški klub "Spartak" učestvovao je tokom prošle nedelje na tradicionalnom međunarodnom turniru "Spring slam" za igrače do 20 godina, na kojem je učestvovalo ukupno 10 ekipa iz tri države - Mađarske, Slovačke i Srbije. Spartak je sa maksimalnih 5 pobeda osvojio turnir.
Spartakovi omladinci osvojili košarkaški turnir u Mađarskoj

Na međunarodnom turniru za igrače do 20 godina koji se održao od 17. do 19. aprila u Budimpešti pored domaće ekipe TF Budimpešta (TF-Budapest) i mađarske nacionalne selekcije (U18), rumunske Oradee i slovačkog MBK Reikera učestvovalе su i dve srpske ekipe - novosadska Vojvodina i subotički Spartak.

Turnir je organizovan po Bergerovom / round robin sistemu, odnosno svako sa svakim, a posle 5 odigranih mečeva Spartak je imao maksimalan učinak i zasluženo osvojio ovaj međunarodni turnir mladih košarkaških nada.

U prvom meču Spartak je pobedio nacionalnu selekciju Mađarske (U18) sa 68:62, zatim je pobeđena rumunska Oradea sa 82:72, pa deklasiran slovači MKB Reiker sa 81:45, a slično je prošao i mađarski TF-Budapest koji je pobeđena sa 82:49. U poslednjem meču Spartak je bio bolji i od drugog srpskog predstavnika - ekipe Vojvodine.

Konačan plasman na turniru  je: 1. OKK Spartak, 2. TF-Budapest, 3. Hungary U18, 4. Vojvodina, 5. Oradea i 6. MKB Reiker. Pored ekipnog uspeha titulu najkorisnijeg igrača turnira poneo je igrač Spartaka Aleksandar Danilović.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

1
MKK Spartak - A liga - 2014/2015 Odgovori
Odlicno decaci! Cestitam!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.