Komentara: 36
Pregleda: 6798
Foto

Španski investitori oduševljeni Suboticom

12.12.2019. u 10:44h > 13.12.2019. u 13:32h
Izvor: Subotica.com
U Suboticu je nedavno stigla najveća španska investicija u našoj zemlji – kompanija „Labiana“ postala je vlasnik Veterinarskog zavoda, a to je samo početak buduće saradnje Kraljevine Španije i našeg grada – zaključak je sa susreta gradonačelnika Bogdana Labana i ambasadora Kraljevine Španije u Beogradu Raula Bartolomea Moline.
Španski investitori oduševljeni Suboticom

Tokom sastanka u Plavoj sali Gradske kuće bilo je reči i o intenziviranju ekonomske i kulturne saradnje, kao i odnosima između dve zemlje.

Pored velikog broja poznatih svetskih kompanija koje ovde posluju, u našem gradu odnedavno je prisutan i jedan veliki španski investitor, farmaceutska kompanija “Labiana”, koja je stopostotni vlasnik Veterinarskog zavoda u Subotici. To znači otvaranje novih radnih mesta i povećanje izvoza postojećih kompanija, jer ta španska kompanija posluje u više od 50 zemalja – istakao je gradonačelnik Bogdan Laban. - Siguran sam da ćemo biti dobri partneri i da u Subotici mogu da računaju na ono što krasi njene građane, a to je da smo otvoreni za saradnju, da smo dobri domaćini, da profesionalno ispunjavamo svoje obaveze i da ćemo pomoći da i druge kompanije iz Španije, poput “Labiane” koja je pionir investicija iz te zemlje u Srbiji, dođu u naš grad.

Španski investitori oduševljeni Suboticom

Ambasador Kraljevine Španije Raul Bartolomeo Molina oduševljen je Suboticom i kako kaže, uverio se da je ona jedan od najlepših gradova u Srbiji.

Sa gradonačelnikom smo razgovarali o više tema, pored ekonomske saradnje razgovarali smo i o uspostavljanju kulturne saradnje i bratimljenju Subotice i pojedinih gradova iz Španije koji su joj slični u arhitektonskom i kulturološkom smislu – izjavio je ambasador. - Kako je jačanje ekonomskih veza između Španije i Srbije najvažnije, investicija renomirane kompanije “Labiana” je veoma bitna jer će, pored poboljšanja ekonomskog stanja u ovom gradu, pomoći da mi više izvozimo, a doprineće i upodobljavanju naših farmaceutskih standarda sa standardima Evropske unije. To je do sada najveća i najvažnija španska investicija u Srbiji i sigurno će doprineti jačanju ekonomskih veza grada Subotice i cele Srbije sa Španijom.

Španski investitori oduševljeni Suboticom

Po rečima Manuela Ramosa Ortege, predsednika kompanije „Labiana“, zaposleni u Veterinarskom zavodu u Subotici, kao delu grupacije „Labiana“, stručni su i izuzetno profesionalni, posebno kada je reč o biološkim inovacijama, zdravlju životinja i farmaceutskim standardima.

- Zadovoljan sam što je Veterinarski zavod postao deo naše grupacije i on će biti stub svih naših aktivnosti – naglasio je Ramos.

Izvor: Subotica.com
Prijem za ambasadora Španije u Beogradu Prijem za ambasadora Španije u Beogradu Prijem za ambasadora Španije u Beogradu Prijem za ambasadora Španije u Beogradu Prijem za ambasadora Španije u Beogradu Prijem za ambasadora Španije u Beogradu Prijem za ambasadora Španije u Beogradu Prijem za ambasadora Španije u Beogradu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 3 meseca
Komentara: 36
Pregleda: 6798

Povezana vest

Povezane teme

bogdan laban

veterinarski zavod

farmaceutska kompanija labiana

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.