Komentara: 0
Pregleda: 3660
Foto

Solistički koncert Milene Radović zatvara koncertnu sezonu Udruženja "Electe"

12.12.2019. u 15:50h
Izvor: Subotica.com
Solistički koncert Milene Radović, mlade subotičke umetnice i doktorantkinje Akademije umetnosti u Novom Sadu na instrumentu violončelo, održaće se u nedelju, 15. decembra, u Velikoj većnici Gradske kuće, s početkom u 20 časova. Njen nastup zatvoriće ovogodišnju koncertnu sezonu Udruženje "Electe", a ulaz je besplatan.
Solistički koncert Milene Radović zatvara koncertnu sezonu Udruženja "Electe"

Publika će biti u prilici da čuje dela francuskih kompozitora, poput Sezara Franka, Gabrijela Forea, Kamij Sen-Sansa, te filmsku muziku Džona Vilijamsa. Iako je većina kompozicija pisana za violinu, koja se izvode u transkripciji za violončelo, mlada subotička umetnica kaže da će na koncertu izvesti i nekoliko originalnih dela pisanih za violončelo.

- Velika mi je čast što zatvaram koncertnu sezonu Subotice, zajedno sa kolegom Filipom Milisavljevićem, višim stručnim saradnikom Akademije u Novom Sadu, koji je sjajan pijanista. Pozivam publiku i sve ljubitelje klasične muzike da nam se u nedelju pridruže u Velikoj većnici i uživaju u koncertu - pozvala je Milena Radović.

Solistički koncert Milene Radović zatvara koncertnu sezonu Udruženja "Electe"

Koncertnu sezonu Udruženja "Electe" ove godine je obeležio veliki broj koncerata, festivala, seminara i kulturnih dešavanja, a prema rečima Tamare Štricki Seg, potpredsednice Udruženja, sezona je bila vrlo obimna i raznovrsna u pogledu muzičkih žanrova i instrumenata, od kojih su se u Subotici pojedini mogli čuti posle dugog niza godina.

- U januaru se održao drugi deo međunarodnog festivala "Piano fest", koji je obuhvatio pet koncerata klavirske muzike i master klas u Muzičkoj školi. Februar je bio u znaku festivala "Femus", takmičenja učenika osnovnih i srednjih muzičkih škola na flauti, klarinetu i saksofonu na kojem je nastupilo 108 mladih umetnika iz različitih delova sveta. U aprilu je naša publika imala priliku da čuje umetnike koji su došli iz Japana, Nemačke, Čilea, Poljske, Velike Britanije i Grčke na festival klasične gitare "Eurostrings", na kojem su nastupili i učenici naše Muzičke škole. U oktobru je posle nekoliko godina ili decenija subotička publika imala priliku da čuje čembalo na sceni Velike većnice, Smiljku Isaković koja je odsvirala muzički vremeplov, od baroka do savremenih dela i muzike stvarane za čembalo. U novembru smo imali gostovanje beogradskog ansambla za kamernu muziku koji je izvodio savremena dela Ivana Jeftića, a završetak novembra bio je uz zrenjaninski kamerni orkestar kojim je dirigovao Mikica Jeftić - kazala je Štricki Seg.

Solistički koncert Milene Radović zatvara koncertnu sezonu Udruženja "Electe"

Miloš Radović, predsednik Udruženja "Electe", zahvalio se Ministarstvu kulture i informisanja, lokalnoj samoupravi i sponzorima bez čije podrške, kako je istakao, ne bi ni bilo moguće organizovati koncertnu sezonu u ovom kapacitetu i kvalitetu.

- Trudili smo se da za svakoga bude po nešto, imali smo različite koncerte i festivale u okviru sezone i mislim da smo subotičkoj publici pružili pravi užitak što se tiče klasične muzike. Uveliko pravimo planove za sledeću godinu, pripremo se za narednu koncertnu sezonu i nadamo se da neće biti ništa manje kvalitetna od ovogodišnje - poručio je Radović.

Solistički koncert Milene Radović zatvara koncertnu sezonu Udruženja "Electe"

Narednu koncertnu sezonu Udruženja "Electe" otvoriće festival "Femus", koji će se održati od 21. do 23. februara 2020. godine u Subotici. 

Izvor: Subotica.com
Konferencija za medije povodom završetka Koncertne sezone udruženja "Electe" Konferencija za medije povodom završetka Koncertne sezone udruženja "Electe" Konferencija za medije povodom završetka Koncertne sezone udruženja "Electe" Konferencija za medije povodom završetka Koncertne sezone udruženja "Electe" Konferencija za medije povodom završetka Koncertne sezone udruženja "Electe" Konferencija za medije povodom završetka Koncertne sezone udruženja "Electe" Konferencija za medije povodom završetka Koncertne sezone udruženja "Electe" Konferencija za medije povodom završetka Koncertne sezone udruženja "Electe"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 3660
Povezane teme

velika većnica

electe

koncertna sezona

electe subotica

solistički koncert

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.