• Pregleda: 2077

Solidarnost ponovo kreće u proteste

Solidarnost ponovo kreće u proteste

Delegacija Udruženja građana Subotice "Solidarnost" u protekla dva dana je uz dozvolu suda imala uvid u dokumenta i izveštaj veštaka, povodom, kako kažu, nezakonite privatizacije "Sever"-a.

Udruženje je formiralo radnu grupu koja će uputiti napismeno spisak primedbi, uočenih nedostataka i površne procene nezakonitosti i zloupotreba pre i tokom privatizacije "Sever"-a. Izvršni odbor u proširenom sastavu započeo je i pripreme za organizovanje protestnog skupa pred zgradom Suda, 10. novembra jer je prošlo četiri meseca od donošenja zaključka skupštine grada Subotice na osnovu kojeg se od nadležnih organa zahtevalo da ispitaju sve navode iznete na skupovima nezadovoljstva bivših radnika i akcionara zbog neuspešne privatizacije preduzeća "Sever"" i nije ništa urađeno od strne policije i tužilaštva. Za sedam godina, od 1100 tužbi radnika donete su samo dve pravosnažne presude.

I dalje se dozvoljava opstrukcija menadžmenta "ATB Sever", nezaposleni radnici moraju da plaćaju veštačenja, sve je više odlaganja sudskih rasprava. Uz izuzetak nekolicine sudija, ovakav nehat i nerad i Suda i Tužilaštva nećemo više tolerisati, i zato pozivamo sve radnike "Sever"-a i građane Subotice da 10. novembra izrazimo naš protest protiv nereformisanog pravosuđa u Subotici, navodi se na kraju saopštenja Udruženja građana Solidarnost.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

1
udruzenje SPAS Subotica Odgovori
Sama cinjenica koju je objavilo ministarstvo pravde ,da se u sudovima u Srbiji trenutno nalazi preko pet miliona predmeta ,govori o efikasnosti prava i reformisanog pravosudja,uz casne izuzetke sudija,s pravom sumnjamo da se celokupan sistem stavio u poziciju ``advokata odbrane `` organizovanog kriminala koji ne bi ni postojao, po definiciji, da nema uporiste u drzavnim institucijama .Podrska protestima koji su jedini nacin da vas neko ``cuje``.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.