Komentara: 16
Pregleda: 3059

"Solidarnost" piše pismo predsedniku Nikoliću

21.05.2013. u 16:11h
Izvor: RTV Yueco
Udruženje građana "Solidarnost" ponovo je uputilo pismo predsedniku republike Tomislavu Nikoliću u kojem ga mole da spreči nezakonitosti i pljačku nekadašnjeg srpskog Simensa - "Sever"-a.
"Solidarnost" piše pismo predsedniku Nikoliću

U pismu se navodi i problem više od četiri stotine biših radnika Severa koji ovih dana, umesto zaostalih zarada, dobijaju sudska rešenja da im se tužbe odbijaju i zahtev da isplate troškove suda u visini od 50 do 150 hiljada dinara. Većina bivših radnika taj novac nema, pa je pokrenuta akcija pirkupljanja potpisa. Za kratko vreme skupili su više od dve hiljade potpisa koje su sa zahtevom za ukidanje ovakvih rešenja prosledili nadležnim sudovima.

Za kratko vreme sakupili smo 2.380 potpisa za peticiju. Imali smo i dva protestna okupljanja pred zgradom Suda u Subotici, ali i dalje tvrdimo i tražimo da se hitno izvrši reforma i sudski nadzor postupajućih sudija u Subotici, jer ovde se ne sudi "u ime naroda" i za narod, po zakonu. Na takav način se radnici materijalno, socijalno i psihofizički iscrpljuju i uništavaju, navodi se na kraju pisma.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 11 meseci
Komentara: 16
Pregleda: 3059
Povezane teme

udruženje solidarnost

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.