Komentara: 6
Pregleda: 3813

Solarni kolektori kao donacija

30.11.2011. u 16:00h
Izvor: RTV Yueco
Solarni kolektori kao donacija

Slovačka firma Termosolar donirala je subotičkoj Kolevci 48 solarnih kolektora u vrednosti od 49 hiljada eura. Donaciju je zvanično uručio direktor firme Milan Novak, a uručenju su prisustvovali i predstavnici Gradske uprave, pokrajinskog sekreterijata za energetiku, Ministarstva za rad i socijalnu politiku i Ministarstva za zasstitu životne sredine.

Kolevka joss od 2004. godine koristi obnovljive izvore energije, i raspolaže sa 160 kolektora, od čega su 32 domaće proizvodnje, dok su ostali slovačke firme Termosolar.

Projekat je finansiran od strane razvojne pomoći slovačke vlade pre Srbiji, a Termosolar učestvovao je jednim delom u donaciji.

Projekat je potpisan i od strane Ministarstva rada i socijalne politike Srbije.

Grad Subotica takođe je podržao ovaj projekat. Kako su najavili u slovačkoj firmi Termosolar, ovo je samo početak saradnje, odnosno aktivnosti koja je zamišljena za naredni period između Slovačke i Srbije.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 4 meseca
Komentara: 6
Pregleda: 3813
Povezane teme

Grad Subotica

kolevka

termosolar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.